Veikka Sarén avasi Euroopan cupissa

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan triathlonisti Veikka Sarén avasi Euroopan ETU-cupin kilpailukiertueensa lauantaina Itävallan Kitzbühelissa. Kovatasoisessa sprinttimatkojen kilpailussa Sarén päätyi lopulta sijalle 48.
Sarén kertoi kilpailun kulusta, että uintiosuus oli jo kovavauhtinen, jossa kärki pääsi karkaamaan vähän liian kauas. Hän pääsi pyöräilyosuudella kuitenkin toiseen pääjoukkoon, jossa pidettiin myös kovaa vauhtia, mutta noin minuutin edellä ajavaa kärkijoukkoa ei pystytty tavoittamaan. Keskivauhti mutkaisella ja mäkisellä reitillä oli hurja noin 45 km/h, jonka vuoksi parhaaseen lajiinsa juoksuun lähdettäessä jalat olivat jo sen verran tyhjät, että riittäviä paukkuja juoksuosuudelle ei enää ollut.
– Kansainvälinen vauhti on Suomen kilpailuihin verrattuna aivan toista, sillä Suomessa pääsee paljon helpommalla ja paukkuja riittää myös juoksuun. Näiden kisojen kautta on kuitenkin haettava tarvittavaa kovuutta ja vain näiden kautta pystyy kehittymään, kommentoi Sarén positiivisuutta huokuen.
Sarén keskittyy nyt kahteen seuraavaan ETU-cupin kilpailuun, jotka pidetään viikon välein Itävallan Welsissä ja Belgian Holtenissa.