Veikka Sarén parantaa kilpailu kilpailulta

0
Veikka Sarén (kuva TS)

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan triathlonhuippu Veikka Sarén jatkoi juhannuksena Euroopan cupin kilpailuja Itävallan Welsissä. Tällä kertaa kilpailu sujui paljon ensimmäistä paremmin, sillä Sarén paransi kaikilla osa-alueilla suorituksiaan.
Ensimmäinen laji uinti sujui Sarénilta jo hyvin ja pyöräilyosuudelle hän pääsi kakkosporukassa, joka ajoi nopeasti kärkiporukan kiinni. Reitti oli tasainen, mutta Sarénin mukaan kapea ja varsin tekninen isolle porukalle.
– Tulin hyvin kärjessä kakkosvaihtoon ja kellotin kilpailun toiseksi nopeimman pyöräilyajan keskinopeuden olleessa yli 46 kilometriä tunnissa, kertoi Veikka Sarén.
– Vaihdossa kuitenkin kävi pieni haaveri, sillä viereinen kaveri kaatui pyöräni päälle ja sitä siitä solmusta irrottaessani tuhrautui vähän aikaa. Juoksukin oli nyt parempi kuin viimeksi, vaikka kova uinti ja pyöräily painoivat jaloissa. Maalissa olin yli 70 kilpailijan joukossa 19. noin minuutin voittajan perässä.
Seuraavaan ETU-cupin kisaansa ensi lauantaina Hollannin Holtenissa nyt keskittyvä Sarén oli erittäin tyytyväinen kilpailuun.
– Tällaiset kisat kehittävät äärimmäisen hyvin.