Veikka Sarénille ylivoimainen triathlonin Suomen mestaruus

0
Veikka Sarén (kuva TS)

Teksti Aulis Tiensuu, kuvat Juha Hämäläinen/TS

Someron Esan Veikka Sarén saavutti Vantaalla uransa ensimmäisen miesten triathlonin Suomen mestaruuden voittamalla sprinttimatkojen kilpailun ajalla 1:02.24. Samalla tuli myös M23-sarjan mestaruus. Miesten kilpailussa hopean ja pronssin ottaneet Turun Urheiluliiton Jere Helminen ja Kim Harju jäivät yli kahden minuutin päähän ja nuorten kilpailun kakkoseen Triathlon Suomen Teemu Maliseen ero tuli lähes kolme minuuttia.
Kilpailun aloittaneella 750 metrin uintiosuudella Sarén oli toiseksi nopein vain kolme sekuntia kärjestä, mutta vaihtoi sujuvasti ja pääsi pyöräilyosuudelle kärjessä. Pyöräilyosuudella kärkiryhmässä Sarénin lisäksi oli Turun kolmikko, jossa Helmisen ja Harjun lisäksi oli René Vuorio.
Sarén pääsi viiden kilometrin juoksuosuudelle kuitenkin kärjessä ja lähti heti omille teilleen jättäen muuta joukkoa tasaisesti miltei puoli minuuttia kilometriä kohti niin, että hän oli maalissa ylhäisessä yksinäisyydessään.
Isänsä Markku Sarénin valmentama Veikka on ottanut triathlonilta ensimmäisen miesten Suomen mestaruuden lisäksi 13 nuorten SM-kultaa sekä lisäksi duathlonilta yhden miesten ja yhden nuorten kirkkaimman mitalin.
– Tosiaan oli hyvä kisa. Pyöräilyosuudella saimme hyvän porukan ja kasvatettua eroa takana tuleviin. Juoksu oli sitten lähinnä rennon kovaa kohti maalia, eritteli Veikka Sarén ensimmäisen miesten triathlonkullan tuonutta kilpailua.
– Seuraavaksi lähden kiertämään Euroopan ETU-cupia, jossa kilpailen Itävallan Kitzbühelissa kesäkuun 17. päivänä ja Welsissä 24. päivänä sekä Hollannin Holtenissa heinäkuun ensimmäisenä päivänä.