Yleisurheilukausi päässyt hyvään vauhtiin

0
Fanny Pettersson

Teksti Aulis Tiensuu

Vaikka Somerolla vielä hetki odotellaan uudistetun urheilukentän valmistumista sekä kentän avaavia juhannuskisoja ja Seiväskarnevaaleja, niin muualla kisakausi on päässyt jo hyvään vauhtiin.
Somerolaiseurojen edustajista Voiman Fanny Pettersson hyppäsi T13-sarjan pituudessa toiseksi Tammelan kunnan 600-vuotisjuhlakisoissa uudella ennätyksellään 427 (+2,3) ja oli 60 metrillä kolmantena ajalla 8,92. Esan Linnea Harala avasi ratakautensa Tampereella juosten 1500 metrin kilpailussa neljänneksi ajalla 4.49,09. Esan Vilja Hyvämäki juoksi Nurmijärvellä T11-sarjan 100 metrillä ja 60 metrin aidoissa kahdeksanneksi uusilla ennätysajoillaan 16,07 ja 11,88.
Somerolaisista Tammelan Ryskettä edustava Jenni Vuori avasi keihäskautensa kahdella kakkossijalla. Turussa lensi 43,99 ja Paimiossa 43,40. Saman seuran Johanna Witka heitti Tammelassa moukarin A-kilpailussa viidenneksi tuloksella 57,83 ja B-kilpailussa toiseksi kauden parhaallaan 58,32.
Tammelassa käytiin moukarin ensimmäinen Tour de Hammar -kilpailu. Naisten A-kilpailun voittoon heitti entinen esalainen Silja Kosonen , joka paransi kaksi vuotta sitten heittämäänsä ennätystään 73,43 seitsemällä sentillä. Tuloksensa 73,50 on naisten tämän vuoden Euroopan kärkitulos ja N22-sarjan uusi SE. Tänään Kosonen heittää maailman parhaiden heittäjien seurassa Turussa Paavo Nurmen kisoissa.
Myös muiden entisten esalaisten moukarit lensivät pitkälle. Max Lampinen voitti M19-sarjan tuloksella 75,88 ja Mico Lampinen oli M17-kisan kakkonen ennätyksellään 73,69. Henri Liipola oli Tuomas Seppäsen tuloksella 43,43 voittamassa miesten kisassa kakkonen lukemin 70,12. Hän heitti kauden parhaansa 72,23 muutamaa päivää aikaisemmin Jyväskylässä.
Nykyisin Lahden Ahkeraa edustava Eemeli Salomäki avasi seiväskautensa Espoossa sijoittumalla kolmanneksi tuloksella 460.