Yritysilmapiiri paremmaksi meillä ja maakunnassa

0
Kaupunki kutsuu yrittäjiä aika ajoin aamukahville.

Kaupungin strategiaan on kirjattu kaupungin halu olla yrittäjämyönteinen. Valitettavasti Somero ei kuitenkaan loistanut viimeisimmässä yrittäjäbarometrissa, jonka yksi mittari on yritysilmapiiri. Toisaalta paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat viestittäneet ilmapiirin parantuneen viimeisimpien vuosien aikana.
Nyt yritysilmapiiriä halutaan parantaa koko Varsinais-Suomessa, sillä Varsinais-Suomen liitto tiedotti eilen lupauksestaan edistää yhdessä Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa maakunnan yrittäjämyönteistä ilmapiiriä.
Yrittäjyyden edistämisen eteen tehdyn yhteistyön kruununa allekirjoitettiin elinvoimalupaus.
Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja, somerolainen Hanna Munter totesikin aiheesta, että syventämällä yhteistyötä voidaan huolehtia siitä, että alueen kuntien veto- ja pitovoimaa sekä maakunnan elinvoimaisuus vahvistuvat.
Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen totesi alkuvuodesta, että kaupungilla on tavoitteena päästä yritysbarometrin mittaamassa yritysilmapiirissä 2026 mennessä maan parhaaseen neljännekseen, ehkä olla Suomen paraskin.
Halua ja tekemisen meininkiä on. Toivottavasti sekä maakunta että Somero onnistuvat tavoitteissaan.