Ari Tuomosesta Ottopoika

0

Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta eli K.H.P.V. on saanut uuden Ottopojan.
– Someron veljeskunta otti kuukausikokouksessaan vastaan uudeksi Ottopojakseen huonekaluyrittäjä Ari Tuomosen raikuvin suosionosoituksin, kertoo veljeskunnan sihteeri, Bacchus Scriptor Unus Eruditus Pertti Mattila.
Veljeskunnan Ikivanha Timo Härmä luovutti Tuomoselle kunniakirjan, jossa todetaan, että veljeskunta kutsuu hänet hutikkaa aiheuttavien aineiden kohtuullisen käyttäjän, hyville juomille tyylikkäästi arvon antavan nautintojen mestarin Ottopojaksi.
– Ari Tuomonen on perheellinen huonekalualan yrittäjä, joka toimittuaan 30 vuotta huonekalumyyjänä osti työnantajaltaan Arvo Virtanen Oy:n liiketoiminnan ja on jatkanut toimintaansa alalla yrittäjänä. Hänen harrastuksiinsa kuuluu nautinnollisten juomien maistelun lisäksi, sikäli kuin yrittämiseltä aikaa jää, jumpat, lenkkeily, tennis, moottoripyöräily ja pyöräily, kuvaili Mattila uutta Ottopoikaa.
Ari Tuomonen kiitti veljeskuntaa saamastaan kunniatehtävästä ja kertoi olevansa siitä hyvin ylpeä.
Mattila muistutti vielä, että…
– Ottopojan kunniatehtävä on elinikäinen. Veljeskunnan sääntöjen mukaan veljeskunta pyrkii aatteellista, järjestöllistä ja nesteellistä tehtäväänsä toteuttaessaan luonnonmukaisuuden ja kutsumuksellisuuden noudattamiseen välttäen hillittömyyttä ja korostettuja tehokeinoja tai mauttomuuksia. Ja nämä samat periaatteet ovat nähtävissä myös Ari Tuomosen toiminnassa.
Tuomonen on K.H.P.V.:n kuudes Ottopoika. Häntä ennen kunniatehtävään on valittu Antti Vaselius, Mika Salminen, Tuomo Maavirta, Antti Kotti ja Ahti Kukkonen.
Ilmari Kiannon perinneyhdistyksen sateenvarjon alla toimiva Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta eli K.H.P.V. perustettiin vuonna 1978 Helsingissä, josta valistuksen aate on sen jälkeen levinnyt maakuntiin.
Tänä vuonna Helsingin K.H.P.V. valitsi Ottopojakseen toimittaja Riku Rantalan.
Somerolle oma veljeskunta perustettiin kesällä 2014, kun muutamat paikkakunnan omat miehet totesivat, että ilman veljeskuntaa ja sen tuomaa yhteyttä ei enää voida elää ja olla.
Veljeskunnan tehtävänä on korostaa kohtuullisuutta juomakulttuurissa ja tuoda siihen kohtuullisen hutikan tavoittelun lisäksi ripaus nautinnollisuutta ja aistillisuutta.
Veljeskunnan tärkein ohjenuora on Manalan Veljeskunnan kunniakonsulin, Ilmari Iki-Kiannon vuonna 1925 julkaisema pyhä kirja K.H.P.V., joka on yhteiskuntasatiiri kieltolain aikaisesta kuvitteellisesta suomalaisesta pikkukaupungista.

Kirjailija Ilmari Kianto

7.5.1874 – 27.4.1970

suomalainen kirjailija syntyi nimellä Ilmari Calamnius, mutta muutti sukunimensä kirjailijaystävänsä Johannes Linnankosken neuvosta Kiannoksi

käytti myös salanimiä Antero Avomieli sekä Salanimi, ja kirjeenvaihdossaan käytti nimestään muotoa Ilmari Iki-Kianto

pääteoksiin luetaan Punainen Viiva (1909) ja Ryysyrannan Jooseppi (1924)

1925 ilmestyi Otavan kustantamana (Hki) teos K.H.P.V. Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, joka oli yhteiskunnallinen boheemisatiiri eli kertomus Kieltolain aikana Lappeenrannassa perustetusta veljeskunnasta, joka suosi mietoja alkoholijuomia

Lähde khpv.org