Citypyöristä, juhannusrauhasta, Suviheinästä, luontopolusta…

0
Esakallio-Hovimäki -luontopolku hyödyntää paikoin metsäteitä.

Juhannusrauhalle: Just näin. Pistetään vain kaikki kiinni juhannukseksi. Ravintolat, kaupat, jäätelökioskit, tanssipaikat. Kaikki kiinni ja työntekijät mökeille loman viettoon. Jos haluat juhannusrauhaa ja edelleen elää 70-luvulla, se sinulle suotakoon, mutta moni muu elää jo tätä päivää ja vuotta 2023. Pistetään vaan kesätorikin kiinni koko heinäkuuksi, niin saavat kaikki viettää rauhassa lomaa. Somerniemen kesätori alkaa minun mielestäni valitettavasti olla tiensä päässä. Jos se halutaan säilyttää ja sitä myös kehittää, tarvitaan uusi toimintamalli.

Vierailija

Putin ennallisti kai Ukrainan luontoa tuhoamalla vesivoimalan. Samaa Suomessakin suunnitellaan.

Inhorealisti

Nimimerkki ”Huolestunut” on näemmä kovin huolestunut somerolaisten järjen käytöstä. Että muka citypyörät viikon sisässä rikotaan ja heitetään järvenpohjaan. Annettaisiinko nyt kuitenkin somerolaisille mahdollisuus. Ovat citypyörät muissakin kaupungeissa hyvässä käytössä ja kiiteltyjä, eivät järjettömyyksissä rikottuja ja järvenpohjassa.

Pyöräilyn ja somerolaisten ystävä

Someron Suviheinäohjelma on ihan monipuolinen ja kiinnostavakin. Silti jää sellainen mieli, että nämä tilaisuudet olisivat olleet ilman Suviheinääkin. Aika moni niistä nimittäin on pitkin kesää toistuvia. Joskus menneinä vuosina Suviheinäviikoille pyrittiin aina järjestämään jotain sykähdyttävää. Tai sitten oli vakiintuneita suosikkeja, kuten Porsasjuhlat. Mutta tuntui, että juhlaviikkoa oli huolella mietitty ja valmisteltu. Avajaisetkin oli torilla perjantaipäivänä ja esiintyjinä oli monenlaisia persoonia, kuten räppäävä mummo tai Badding-hahmo. Se näkyi myös monenlaisina banderolleina ja isoina mainoksina lehdessä.

Onko vähän taannuttu

Taas mahtava viikonloppu Böndeltä! Ravintola sopisi ihan malliksi siitä miten asiakkaita arvostetaan. Sinne on aina tervetullut! Kiitos Bönde!

Varakas bilettäjä

Hovimäestä lähtevän luontopolun ”kunnostaminen” aiheutti ihmetystä ja surua. Kuka haluaa kävellä sepelimurskeella rekan mentävää väylää? Marja- ja sienipaikat tuhottu. Ei tee mieli mennä uudestaan.

Kesäsomerolainen

Hovimäki–Esakallio -polkureitti hyödyntää paikoin metsäteitä, joilta sitten poikkeaa polun levyisenä takaisin metsään. Toimituksen havaintojen mukaan yhtä tällaista metsätietä on nyt kunnostettu ajamalla sinne sepelimurskaa. Hovimäen leirintäalueen yrittäjän Marko Rantalan mukaan heidän asiakkailtaan on kuitenkin tullut kunnostuksesta kehuja, koska nyt reittiä pystyy ajamaan polkupyörälläkin. Kovilla sateilla reitti on ollut paikoin hyvin märkä, kurainen ja pehmeä.

Toimitus

Onhan se hienoa, että on vesiskootteri, mutta kun ajelee niin lujaa kuin sillä pääsee ja ”roikottaa” vielä vaijerin perässä olevassa pulkassa lapsia, niin Pusulanjärven alueen muiden mökkiläisten kalaverkot rikkoontuvat.

Huolestunut