Hired Gun esiintyy tähtien lämppärinä rockfestareilla

0
Hired Gunissa soittavat Mika Lepistö (vas.), Kalle Hovila, Kai Merilä ja Petri Lepistö. Somerolla bändi nähdään perjantaina 11. elokuuta Böndessä.

Puoliksi somerolaismuusikoista koostuva nelihenkinen Hired Gun -rockyhtye nousee lauantaina 22. heinäkuuta Uudessakaupungissa Karjurockissa lavalle kovassa seurassa.
Rockfestivaalin pääpäivänä esiintyvät suomalaisista huippunimistä muiden muassa Maija Vilkkumaa, Klamydia, Petri Nygård ja maailmalla mainetta niittänyt Stratovarius. Karjurockin pääesiintyjänä nähdään Tanskan hardrock-ylpeys D-A-D .
Vuonna 1982 perustettu maailmanluokan rockbändi on julkaissut uransa aikana yksitoista albumia. Alkujaan yhtye toimi nimellä Disneyland After Dark. Vuonna 1995 se muutti ja lyhensi nimensä kirjoitusasun välttääkseen Disney-yhtiön oikeuskanteen.
Karjurockin lavajärjestelyt ovat tänä vuonna muuttuneet niin, että päälava ja kakkoslava ovat vierekkäin. Kakkoslavalla soittavan Hired Gunin somerolainen kitaristi-laulaja Kai Merilä on keikasta enemmän kuin innoissaan.
– Meillä on iltapäivän ja illan aikana kolme noin puolen tunnin vetoa aina ennen festivaalin isoja tähtiä. Onneksi olemme tahkonneet kevään ja kesän aikana sopivasti keikkoja, että ollaan Karjurockissa sitten täydessä iskussa.
Merilä kehuu eritoten tämänvuotisen Karjurockin uusittuja lavajärjestelyitä.
– Kakkoslava on kiinni päälavassa, joten nyt molemmilla lavoilla on sama yleisö. Aiemmin kakkoslava oli toisella puolella festivaalialuetta ja yleisö haahuili edestakaisin.
Somerolla muassa Bon Jovin, U2:n, Billy Idolin, Bruce Springsteenin ja Bryan Adamsin tunnetuimpia hittejä coveroiva bändi esiintyy ravintola Böndessä perjantaina 11. elokuuta.
– Kotikaupungissani soittaminen on tietenkin aina se kaikkein paras ja rakkain asia, Merilä hymyilee.

Hired Gun viihtyy treenikämpällään noin kerran viikossa. Kuvassa Petri Lepistö (vas.), Mika Lepistö, Kai Merilä ja Kaarle Hovila.