Ilolan puutarha avaa ovensa

0
Ilolan puutarha kätkee

Suomen suosituin puutarhatapahtuma, Avoimet Puutarhat, kutsuu harrastajia tutustumaan erilaisiin puutarhoihin sunnuntaina, 9. heinäkuuta. Vuoden teema on Puutarhan sävelet, mikä innostaa vierailijoita tarkkailemaan puutarhoja monin aistein.
Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 800 kohdetta eri puolilta Suomea. Somerolta on mukana Kerkolan Nummijärven läheisyydessä sijaitseva Ilolan puutarha, jossa kasvatetaan hiekka-multamaassa monivuotisia kasveja ja joitakin hyötykasveja, kuten perunaa. Nähtävillä on paljon erilaisia istutusryhmiä sekä jalopuita. Puutarhassa on myös mahdollisuus tutustua metsäpuutarhaan ja omenatarhaan.
Tapahtuman aikana valitaan Vuoden Avoin Puutarha, jota pääsee ehdottamaan perusteluineen tapahtumapäivänä ja sen jälkeen. Tänä vuonna etsitään kohdetta, joka tarjoaa nautintoja eri aisteille: tuoksuja, ääniä, makuja, muotoja, värejä ja käsin tai jaloin kosketeltavaa tuntemusta – tai joitain näistä. Lisätietoa kilpailusta löytyy www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilta.