Innostavia ideoita maaseudun ja kylien kehittämiseksi – Tapahtumapaikkana KyläAreena Lehmirannassa

0

Koko Suomen paikallistoimijat kutsutaan kerääntymään yhteen Salon Lehmirannassa järjestettävään KyläAreena -tapahtumaan elo–syyskuun vaihteessa, 31.8.–1.9. Järjestäjänä on Suomen Kylät ry.

KyläAreena on kohtaamisia, koulutusta, keskusteluita ja innostavia ideoita maaseudun ja kylien kehittämiseksi. Tilaisuudessa muun muassa saa kuulla innostavia esimerkkejä kylien elävöittämiseen liittyen sekä lisätietoa paikalliskehittämiseen tarkoitetun Leader-tuen mahdollisuuksista.

Someron kaupunki haluaa tarjota kyläyhdistysten edustajille mahdollisuuden osallistua KyläAreena -tapahtumaan. Elinvoimapalvelut maksaa kyläyhdistyksille yhden osallistujan osallistumismaksun. Somerolaiselle kyläyhdistykselle maksettava etu on yhdeltä päivältä 60 euroa ja kahdelta päivältä 120 euroa ilman majoitusta.

– Someron elinvoimapalveluiden puolelta nähtiin tarpeelliseksi, että tuettaisiin meidän aktiivisia kyläyhdistyksiä. Tämä on kaupungin tukea kyläyhdistyksille. Tuki on osa kaupungin strategiaa, sopien oikeinkin hyvin yhteisöllisyyteen ja siihen tukemiseen, hallintojohtaja Marjaana Sorokin luonnehtii.

Edellytyksenä tuen saamiselle on, että kyläyhdistyksellä on voimassaoleva kyläsuunnitelma.

Lisätietoa osallistumisesta on saatavissa kehittämispäällikkö Antti Leinolta. Tapahtuma ja sen koko ohjelma löytyvät Suomen Kylät ry:n nettisivuilta, ajankohtaista osiosta.

Lisätietoa tapahtumasta ja koko ohjelma löytyy linkistä:

https://suomenkylat.fi/ajankohtaista/tapahtumat/kylaareena