Kiiruun talo kaunistuu ja uudistuu ihanalla tavalla!

0
– Talon katto pestään peltipesulla ja ruostekohdat hiotaan, minkä jälkeen niihin laitetaan ruostepohja. Sen jälkeen katto paikkamaalataan ja ylimaalataan, Janne Kasvinen selostaa katon töiden kulkua.

Väreillä on väliä. Muuhun tulokseen ei voi tulla, kun näkee ulkomaalauksen alla olevan yli satavuotiaan Kiiruun talon muutoksen. Vanha talo uusiutuu kauniisti.

Värisävyt on valinnut arkkitehti ja ne ovat peräisin niin kutsutusta Helsinki-kartasta. Maalariyrittäjä Janne Kasvinen kertoo Helsingin kaupungin käyttävän juuri näitä samoja sävyjä vanhoissa arvorakennuksissaan. Hyviä valintoja on hyvä jatkaa.

Seinät maalataan edelleen vaaleiksi, mutta sävy on erilainen. Reilummin poikkeavat talon näyttävät ikkunapokat, jotka entisen vihertävän harmaan sijasta vedetään nyt näkyvämmin vihreällä sävyllä.

Sama vihreä jatkuu talon leveiden räystäiden alla, jotka ennen olivat vaaleaa sävyä seinien kanssa. Vihreinä räystäiden alustat antavat talolle ryhtiä ja rytmiä. Maalina on Nordica Eko .

Maalauksen urakoi somerolainen Maalausliike J&J Kasvinen Oy.

Myös katolla tapahtuu. Sekin uudelleen maalataan ja samalla uusitaan ”loppuunajetut” vesirännit. Ne urakoi Someron Peltipinta Oy.

– Aloitimme maalaustyöt kaksi viikkoa sitten maanantaina. Silloin aloitettiin pyyhkimään, pesemään ja raapimaan talon Joensuuntien puoleista sivua. Työaika on virallisesti syyskuun loppuun, mutta ilmojen hyvin suosiessa tämä on ohi tietysti aikaisemmin, Janne Kasvinen selvittää.

1880-rakennettu talo maalattiin viimeksi 15–16 vuotta sitten. Peltikatosta ja ränneistä on huomattavasti enemmän aikaa, sillä vanhanaikaisina rännit jatkuvat peltikaton allekin.

Kasvinen ylistää, miten seinäpaneelien puuraaka-aine on osattu valita hyvin, puu on rystysellä koputtaen kuin kiveä.