Mäkelä-Haapalinnan teoksia esillä Salon taiteilijaseuran galleriassa

0
Pirkko Mäkelä-Hapalinna: Thalia 2023 (pastelli ja akryyli 100x70 cm).

Pirkko Mäkelä-Haapalinna on monille somerolaisille hyvin tuttu taiteilija, sillä hän asui paikkakunnalla yli 20 vuotta. Kemijärveltä kotoisin oleva taiteilija teki uraa Helsingissä muun muassa Arabian Pro Arte -keraamikkona.
Vuonna 1989 kutsui Somero, jossa lähisukulaisia asui.
Nyttemmin Mäkelä-Haapalinna on löytänyt kodin Rovaniemeltä ja vaihtanut keramiikan maalauksiin.
Tällä hetkellä teoksia on esillä Someron naapurikunnassa Salossa.
Mäkelän Art of Being -näyttely on avoinna Salon taiteilijaseuran galleriassa 29.7. saakka
Teoskokonaisuus käsittelee suhdetta aikaan, muistojen kerrostumiin sekä ihmisenä olemisen haurauteen. Hän työstää teemojansa usein abstrahoitujen kasvimaailman orgaanisten muotojen sekä figuurien kautta verraten ihmisen olemusta kasvinkaltaisen kauneuden ja haurauden erottamattomaan kombinaatioon.
Mäkelä-Haapalinna käyttää teoksissaan nykytaiteen visuaaliseen ilmeeseen päivitettyä pastellitekniikkaa, josta hänet on palkittu useissa kansainvälisissä yhteyksissä. Hän on Taidemaalariliiton sekä Turun ja Lapin taiteilijaseurojen jäsen ja on myös saanut Pastel Society of American Master Pastellist -statuksen.
Hänen teoksiaan on Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmissa sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin sekä Rovaniemen kaupungin kokoelmissa.