
Someron Yrittäjät kutsuivat Badding-kioskille yhdeksi iltapäiväksi The Pizza-Markon uuneineen.
Italialaisherkkujen suosio yllätti, sillä jonotusaika oli paikoin kolmekin varttia.
”Taiteilijanimen” takaa ja pitsalapion varresta löytyi Marko Juntunen. Tekeillä oli Badding-pizza.
– Tässä on pohjan päällä tomaattikastiketta, mozzarellajuustoa, Someron palvirouhetta, kesäkurpitsaa, majoneesia ja persiljaa.
Miksi persiljaa, eikö pitsassa yleensä käytetä basilikaa?
– Juuri siksi. Ja persiljassa on sitä paitsi enemmän rautaa, naurahtaa Juntunen.
Kajaanista kotoisin olevalla Juntusella on vankka kokemus pitsoista.
– Ensimmäiset pitsani paistoin 1992. Olin 24 vuotta Kotipizza-yrittäjänä kotiseudullani. Nyt elokuussa perustamme pojan kanssa pitserian Turkuun, kertoo 30 vuotta alalla ollut Juntunen.
Somerolle hän sanoo muuttaneensa naisen perässä.
– Ja nyt olen töissä pitseriassa Salossa.
Pitsauunin kanssa tapahtumiin lähteminen on Juntuselle vapaa-ajan harrastus.
Mikä pitsoissa viehättää niin, että se innostaa sekä töissä että vapaa-aikana?
– Tykkään erityisesti tehdä taikinoita.
Tarkka hän on myös tomaattikastikkeensa reseptistä, josta paljastaa, että pääraaka-aine ovat italialaiset San Marzanon kokonaiset, kuoritut säilyketomaatit. Juustona toimii parhaiten Fior Di Latte -mozzarella.
– Käytän kyllä mielelläni myös näitä somerolaisia juustoja ja täytteenä Someron palvirouhetta.
Itse Juntunen syö pitsaa pari kertaa viikossa. Ihan selkeää lempparia ei ole, mutta…
– Jos menen uuteen paikkaan maistamaan pitsaa, niin tilaan aina Pizza Margheritan, jossa on vain pohja, tomaattikastike ja juusto, kertoo The Pizza-Marko, joka sai Badding-kioskilla paistaa kaikki varaamansa 40 pitsapohjaa täytteineen. Syöjiä olisi ollut enemmänkin.