Muistilista Someron taajamaa kiertäville motoristeille

0

Tässä nuorille motoristeille muistin virkistämiseksi lista paikkakunnalla noudatettavista käytänteistä. Näitä muistisääntöjä noudattamalla voit liittyä siihen joukkoon, joka kiertää taajaman väyliä välillä pienempää, välillä isompaa rinkiä. Listaa voivat hyödyntää kaikki olipa kyse henkilöautosta, traktorista, moottoripyörästä, moposta, moposkootterista, mönkijästä ja mitä näitä kaikkia onkaan.
Varmaan esimerkiksi moni rippikoulun tänä kesänä käynyt iloitsee lahjaksi saadusta uudesta menopelistä ja osaa arvostaa tietoa säännöistä, joita paikkakunnan nuoriso noudattaa liikkuessaan pitkin kaupungin väyliä etenkin ilta-aikaan. Siis tässä:

-Nopeusrajoitukset ovat vain harrastelijoille, esimerkiksi 40 km tunnissa tarkoittaa todellisuudessa vähintään 60 km tunnissa.

-Kevyen liikenteen väylät on tarkoitettu ensisijassa mopoille ja moposkoottereille.

-Traktorin ajo ilman käsiä on siistiä ja kertoo siitä, että ratin takana on todellinen taitaja. Seuraavalla kerralla voit kokeilla ajamista selkä menosuuntaan.

-Traktorin hyttiin sopii mainiosti kolmekin matkustajaa.

-Moposkootteri kantaa hyvin kolme henkeä. Kannattaa kokeilla, kulkisiko yhdellä mopolla neljäkin.

-Yksisuuntainen väylä tarkoittaa, että sitä pitkin voi kulkea molempiin suuntiin – esimerkiksi jos liikut mönkijällä.

-Mopon äänimerkki on tarkoitettu pidettäväksi pohjassa mahdollisimman pitkään. Mitä kovempi ja pitkäkestoisempi ääni, sitä parempi. Sama koskee luonnollisesti moottorin ääntä – mitä kuuluvampi, sen parempi. Mikäli pystyt tarjoilemaan ympäristölle aaltoilevan, läpitunkevan äänikokemuksen, alat olla mestariaineista.

-Kaupungin puistot tarjoavat hienon estradin kokoontumisajolle. Samalla voidaan kertoa vaikka käsimerkein tai huutelemalla muille kaupunkilaisille, että puisto on motoristien omaa aluetta.

-Taajaman väylät ja ilmatila kuuluvat ensisijassa motoristeille. Se, jota jokailtainen melu häiritsee, muuttakoon muualle.

Lopuksi kannattaa muistaa, että koska viranomais- tai muuta valvontaa ei Somerolla ole, olosuhteet alkavatkin olla jo ihanteelliset motoristien illasta toiseen jatkuville kiihdytysajoille.

Prnnn, PRnnn, PRNnn, PRNNn, PRNNN