Näin voi vähentää pyörävarkausriskiä

0

Lounais-Suomen poliisi (Varsinais-Suomi ja Satakunta) tutkii parhaillaan varastettujen polkupyörien jälleenmyyntiin liittyvää laajaa rikoskokonaisuutta, joka koskee yli 80:aa varastetuksi epäiltyä polkupyörää. Yksilöivien tunnisteiden puuttuminen hankaloittaa tutkintaa.
– Ihmiset eivät polkupyörävarkaudesta ilmoittaessaan huomaa tai osaa kertoa oman pyöränsä yksilöiviä tunnisteita. Tällöin poliisissa ei ole mahdollista varmuudella todeta onko joku pyörä anastettu vai ei, kertoo rikoskomisario Tuomas Kuure.

Keinoja vähentää pyörävarkausriskiä

1. lukitse pyörä huolellisesti. Mitä järeämpi lukko, sitä hankalampi pyörä on varastaa

2. lukitse pyörä rungosta pyörätelineeseen tai pylvääseen

3. merkitse muistiin pyöräsi tunnistetiedot, kuten merkki, malli, väri, rungon numero sekä mahdolliset erityistuntomerkit ja valokuvaa pyöräsi

4. pysäköi pyöräsi avaralle, julkiselle paikalle, näkyvyydeltään suojaiset paikat mahdollistavat varkaalle työrauhan