Näkymiä eri puolilta Suomea

0
Sampo Mäkelä: Kävely, Hämeenlinna

Sampo Mäkelä on vienyt kaupunkiaiheisia akvarellejaan Someron kirjaston parvigalleriaan, jossa niitä voi käydä ihailemassa heinäkuun loppuun.
– Pienen tauon jälkeen on taas kiva tulla pitämään näyttelyä tänne Somerolle ja tavata kirjaston tuttua väkeä. Vähän kuin tulisi kotiseudulle. Vaikka en itse ole täältä kotoisin, niin tunnen jollakin tavalla olevani juurien kautta yhteydessä Someron seutuun, kertoo Mäkelä, jonka isoäiti on syntyjään somerolainen ja ukki Pusulasta.
Mäkelällä on muitakin kytköksiä Someroon.
– Olemme tänäkin kesänä asettuneet Somerniemen mökillemme viettämään kesää ja vaikka heinäkuun kelit ovat olleet aika epävakaita, niin sitkeästi täällä on pysytty. Onneksi sadepäivät voi käyttää uusien maalausten tekoon.
– Tyylillisesti olen pysynyt aika lailla samoissa linjoissa, eli ikään kuin tarkan näköistä jälkeä, mutta aika epätarkasti, kun lähempää katsoo.
– Olen myös huomannut, että eri vuodenajoilla on vaikutusta siihen, minkä oloisia töitä syntyy. Samoin kaikki oman elämän muut asiat heijastelevat epäsuorasti maalausjälkeen. Olet, mitä maalaat, erästä television laihdutusohjelmaa viistosti lainaten, Mäkelä muotoilee.
– Sittemmin on vuosien mittaan tullut reissattua näyttelyiden merkeissä ristiin rastiin etelärannikkoa ja on ollut kivaa käydä sellaisissa paikoissa ja kaupungeissa, joissa ei ole aikaisemmin käynyt. Mukava on ollut huomata, miten hienosti ihmiset ovat ottaneet työni vastaan eri paikoissa. Ehkä tuo klassinen ilmaisutapani toimii edelleen ja on tietyllä tavalla yleispätevää, hän pohtii.