Nikula vaihtaa maata

0
Uusi seura toivotti

Somerolaislähtöinen ammattilaislentopalloilija Aaro Nikula siirtyy ensi kaudeksi Romanian mestariseura CS Arcada Galatin miehistöön. Kahdella edellisellä kaudella hakkurin roolissa pelaava Nikula edusti portugalilaista huippuseuraa Benfica Lissabonia.
Ennen ulkomaanpestejään Nikula, 24, ehti juhlimaan kahta Suomen mestaruutta Vammalan Lentopallon riveissä ja mestaruusputki sai jatkoa Portugalin kausilla. Mahdollisuudet voittosarjan pidentämiseen lienevät Someron Voiman juniorikasvatilla hyvät, sillä myös hänen uusi seuransa lukeutuu kansallisen sarjansa ehdottomiin huippuihin. Arcada on voittanut Romanian mestaruuden vuodesta 2019 lähtien viitenä keväänä peräkkäin.
CS Arcadan kotipaikka, noin kahden ja puolensadatuhannen asukkaan Galati, sijaitsee itäisessä Romaniassa, parisataa kilometriä maan pääkaupungista Bukarestista koilliseen.
Loppukesän aikana 212-senttisellä Nikulalla riittää vielä kiireitä Suomen maajoukkueen edustustehtävissä. Heinäkuun lopussa käynnistyy Euroopan mestaruuskilpailuihin valmistava leiritys ja EM-lopputurnaus on joukkueeseen valittavien ohjelmassa elo-syyskuun taitteessa. Muutamaa viikkoa myöhemmin Suomen maajoukkue suuntaa kulkunsa olympialaisten karsintaturnaukseen Japaniin.

Mikkonen tyttöjen maajoukkueryhmässä

Somerolaisväriä nähdään myös alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueleirillä syyskuussa. Someron Pallon kasvatti, nykyisin salolaista LP Viestiä edustava Iida Mikkonen on näet yksi kolmesta kyseiseen ryhmään valitusta passarista. Päättyneellä kaudella Mikkonen sai pelivastuuta alle 17-vuotiaiden maajoukkueryhmässä.
Kuortaneella järjestettävälle leirille osallistuu kaksikymmentä pelaajaa, joista kaksitoista jatkaa lokakuun alussa pidettävään, Euroopan mestaruuskarsintaan valmistavaan maajoukkueleiritykseen. Alle 18-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan ensi kesänä Kreikassa ja Kyproksella.