Piekkala ja Virtanen Kardaanikunkun finaalilähdöissä

0
Jere Piekkala piti hyvää vauhtia Tampereella ajetun Kardaanikunkun yleisessä luokassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Heinäkuu on autourheilun jokamiesluokassa perinteisten suurkilpailujen aikaa. Viimeksi oli vuorossa järjestyksessään 37. Tampereen Teiskossa, Kaanaan moottoriradalla käyty Kardaanikunkku -tapahtuma.
Tähän Suomen suurimpaan vain kardaanivetoisilla autoilla ajettavaan kilpailuun osallistui neljässä luokassa viitisensataa kuljettajaa. Someron Urheiluautoilijoille ”Kunkku” on aina ollut merkittävä kisatapahtuma ja tänäkin vuonna Kaanaan radalla kiihdytteli ja kurvaili viitisentoista somerolaisseuran edustajaa.
SomUA:n kuskeista parhaassa iskussa olivat Jere Piekkala ja Harri Virtanen yleisessä luokassa. Molemmat etenivät päälle kahden ja puolensadan osanottajan joukossa finaalikierroksille, eli 26 parhaan joukkoon.
Karsintalähtöihin oli ilmoittautunut kymmenen SomUA:n kuskia, joista neljä raivasi tiensä seuraavan päivän startteihin. Lauri Laineen ja Jukka Nurmen taival päättyi toisen ajopäivän keräilyeriin, mutta Piekkala ja Virtanen jatkoivat välierien ja semifinaalin kautta finaalilähtöihin.
Semifinaalikaaviossa Piekkala ja Virtanen osuivat samaan lähtöön, josta voittajalle aukeni tie A-, kakkoselle B-, kolmoselle C- ja neloselle D-finaaliin.
Piekkala nappasi kolmossijalta paikan C-finaaliin ja Virtanen eteni lähdön nelosena D-finaaliin.
D-finaalista oli tarjolla jatkopaikka kahdelle parhaalle, mutta Virtasen jäädessä seitsemänneksi hänen kunkkuajonsa päättyivät kokonaiskilpailun sijalukuun 25.
Seuraavassa lähdössä, C-finaalissa, Piekkala taisteli aikansa pääsystä kärkikaksikkoon ja sitä kautta B-finaaliin. Lopulta somerolaisen oli kuitenkin taivuttava viitossijalle, mikä tuotti hänelle yleisen luokan kunniakkaan 17. sijan.
Yleisen luokan voittoon kiirehti viime vuosien menestyksekkäimpiin jokkiskuljettajiin lukeutuva Konneveden Moottorikerhon/UA:n Janne Viitikko, joka oli edellisellä viikolla juhlinut etuveto-/kardaaniluokan voittoa toisessa valtakunnallisessa suurtapahtumassa, Pellon Poikkinaintiajoissa.

Pasi Piekkala semifinaalissa

Kardaanikunkun pappaluokkaan osallistuneista somerolaisseuran kuskeista pisimmälle eteni Pasi Piekkala. Hän oli semifinaalilähdössään kahdeksas, mikä tiesi sijoittumista 24 parhaan joukkoon 109 osanottajan kilpailussa.
Naisten luokassa sekä Heidi Koivunen että Elina Virtanen pitivät hyvää vauhtia yllä välierävaiheeseen asti. Kumpikin sijoittui välierästartissaan neljänneksi, joten he ylsivät 68 osanottajan kisassa 32 parhaan joukkoon.
Eri kilpailujen nuorten luokassa SomUA:n edustus on tänä kesänä ollut lähinnä Samuli Lehtosen suoritusten varassa. Lehtonen oli mukana myös Tampereella, missä hän selvitti tiensä alku- ja keräilyeristä välieriin, mutta ei saanut enää siinä vaiheessa autoaan lähtöviivalle ja semifinaalipaikan tavoittelu jäi harmillisesti kesken.