Salon UA isännöi sunnuntaina Somuraa

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kuluvan kauden toinen jokamiesluokan kilpailu käydään moottorirata Somuralla tulevana sunnuntaina. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Salon Urheiluautoilijat.
Osanottajamäärältään sunnuntain kisa ei nouse läheskään samoihin lukemiin joihin päästiin Somuran kauden avanneessa Urakointi Timo Koivunen JM -kilpailussa. Kuuteen eri luokkaan tuli nyt määräaikaan mennessä 165 ilmoittautumista, kun vastaava luku Someron Urheiluautoilijoiden järjestämässä toukokuun lopun tapahtumassa oli yli kaksi ja puolisataa.
Salon UA:n kisapäivä käynnistyy nuorten, naisten ja senioreiden limittäislähdöillä. Sen jälkeen vuoron saavat yleisen luokan kuljettajat ja päätteeksi kamppaillaan etuveto-/kardaani- sekä tuuppariluokissa.

Somurakupin pistetaistelu jatkuu

Yleisessä luokassa ovat jaossa Somurakupin kauden toiset osakilpailupisteet. Lähtöviivalle on asettumassa avauskisan kärkikvartetti, viimeksi Somuralla kahta luokkavoittoa juhlineen Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakasen (25 pistettä) johdolla.
Kuppia aiemmilla kausilla hallinneista somerolaiskuskeista Miikka Tamminen (20) kärkkyy pistetilastossa kakkosena ja Jere Piekkala (16) neljäntenä. Kotiradallaan ajavan kaksikon väliin toukokuun kilpailussa kiilasi Mynämäen UA:n Miska Lännistö (18).
Someron UA:lla on vahva edustus seniori- eli pappaluokassa, jossa Risto Uunimäki hamuaa jatkomenestystä edellisen Somuran kisan voitolleen. Alkukaudella ahkerasti kilpailuja kiertänyt Elina Virtanen puolestaan saa seurakavereista naisten luokan kilpakumppanikseen Susanna Kontion.