Vuonna 2013: Rotkot ja karhut juhlivat mestaruuksia

0

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Kuten viime vuosina tavaksi on muodostunut, Someron perinteikkäässä harrasteturnauksessa oli niin paljon joukkueita, kuin aikataulujen raameissa kaksipäiväiseen tapahtumaan voitiin ottaa mukaan.

Kahdeksassa miesten lohkossa Suviheinäturnauksen ainutlaatuista tunnelmaa oli luomassa 34 joukkuetta ja kaksi naisjoukkueiden lohkoa vietiin lävitse kahdeksan joukkueen voimin. Pallon perässä kirmaili kaikkiaan noin 550 pelaajaa.

Kentän laitamilla tunnelma oli suviheinämäisen rento, jopa karnevaalimaisen riehakas. Moni peleihin osallistunut oli sitä mieltä, että viheriöllä voitoista taisteltiin paljon totisemmin kuin joskus takavuosina, mistä johtuen maalilukemat pysyivät varsinkin parhaiden joukkueiden keskinäisissä väännöissä niukkoina.

Miesten sarjassa puolivälieristä lähtien kaikki (20 minuuttiset) ottelut päättyivät joko varsinaisella peliajalla tai vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen yhden maalin eroihin.

Välierissä salolaisväritteinen Yleinen Sauna -joukkue kukisti rankkareiden jälkeen Sad but true -yhdistelmän 4–-3 ja pääosin nuorehkoista somerolaismiehistä koostunut Porin Karhut voitti Alapään Kosketuksen 1–0.

Jännittävän loppuottelun jälkeen Karhut pääsi juhlimaan villisti turnausvoittoa, kun se kaatoi rankkarikisan jälkeen Yleisen Saunan maalein 2–1. Varsinaisella peliajalla joukkueet päätyivät 1–1 tasalukemiin.

Häntälän Rotkot ottivat hyvityksen

Naisten jatkopeleihin selviytyivät kummankin lohkon kaksi parasta joukkuetta. Välierissä tasoerot tulivat vielä kohtuullisen selviksi, kun Häntälän Rotkot raivasi tieltään Hillittömät Paahtajat (2–0) ja Huku (Huvinsa Kullakin) eteni finaaliin 5–1 voitolla Näillä Mennään -tiimistä.

Loppuottelusta muodostui siis viime vuoden uusinta HuKun ja Rotkojen välillä. Tuolloin mestaruus meni rangaistuspotkujen jälkeen salolaisvetoiselle HuKulle, joten Rotkoilla oli nyt revanssin paikka.

Sen tämä somerolaisista ja salolaisista pelaajattarista koostunut joukkue käytti myös hyväkseen, voittaen jännittävän finaalin maalein 1–0.

Naisten Suviheinäturnauksen voittaneessa Häntälän Rotkojen joukkueessa pelasivat Helena Piiroinen, Anna-Kaisa Lemberg, Maija Laine, Noora Ruohonen, Henna Ojanen, Tiina Saarimäki, Taina Leino, Ilona Jokinen, Tia Virta, Taija Virta, Miia Nokka, Janni Areva, Riikka Takala, Anette Yrjänä, Marjaana Sorokin ja Sanni Telaranta.

Miesten sarjan voittaneen Porin Karhujen kokoonpano oli Jori Alen, Jaakko Pukkila, Mikko Kaase, Marko Priimägi, Ville Oksanen, Juuso Helenius, Santtu Luoto, Markus Siikjärvi, Arttu Äikäs, Joonas Koskinen, Juha Laiho, Rene Paju, Kalle Tiiri, Ville Koskela, Samu Luoto, Sami Joro, Jesse Teleni, Joonas Isotalo, Sampsa Heinonen ja Severi Niilo.