Somero mediassa

0

Somero on toimittajien ja bloggaajien suosiossa. Näkyvyyttä medioissa piisaa varsinkin kesäisin. Nyt heinäkuussa muun muassa Turun Sanomat julkaisi koko sivun jutun otsikolla ”Eläkeläisten matkailuparatiisi kaipaa päivitystä”.
Ehkä hiukan negatiivissävyisestä otsikosta huolimatta toimittaja oli vaikuttunut näkemästään. Yllättäen luontokohteistamme näyttävimmin jutussa nostetaan esiin Ämyrin läheltä löytyvä Jyrkkälampi: ”Täysin poikkeuksellinen uima- ja kesäpäiväkohde vastineeksi useimmiten sameille Saaristomeren rannoille.”
Baddingin kotitalo pihapiireineen saa myös kehuja: ”Mökkiä ja pihapiiriä leimaa edelleen vaatimattomuus ja autenttisuus, joka tekee kohteesta kiinnostavan.” Kotihan ei kuitenkaan ole virallinen nähtävyys, mutta perikunta sallii pihapiirissä vierailun, kun eivät itse käytä mökkiä.
Myös traktorimuseo tekee vaikutuksen.
Kritiikkiä tulee siitä, että kasvisruokaa haluava toimittaja ei sitä löydä kuin marketin valmisruokahyllyltä, vaikka poikkeaa jokaisessa lounaspaikassa. Ainoa vaihtoehto on kasvisburgeri.
Tarjonta ei tosiaan ole Somerolla kovin runsasta, mutta kyllä listoilta sentään löytyy salaattia, pitsaa, pastaa tai vaikka pitataskukin.
Maisemista tulee kehuja ja Someron nostalgisesta viehätysvoimasta: ”Keskustassa kohtaavat kaurismäkeläinen tunnelma ja virkeä maaseutukesäkaupunki.”
Totta!