SoVo palasi tauolta sadekelipeliin

0
Juniori-ikäiset pelaajat olivat somerolaisjoukkueen ilonaiheita lauantain kotiottelussa. Ella Paija viimeisteli maalin ja Ella Nieminen (kuvassa numero 27) teki vaikutuksen juoksuvoimallaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisjoukkueen puolentoista kuukauden mittainen pelitauko jalkapallon Nelosessa päättyi lauantain kotiotteluun Kaarinan Poikien reservijoukkuetta vastaan.
KaaPo/2 oli tyly vieras ja kahmi kaikki jaossa olleet kolme sarjapistettä mukaansa 6-2 (5-0) voittolukemin. Keväällä Kaarinassa SoVo oli venynyt ”Poikien” kanssa tasapeliin, mutta uusintakohtaamisessa A2-lohkon kärkiryhmiin lukeutuvat kaarinalaiset eivät jättäneet SoVolle yllätysmahdollisuutta.
KaaPo otti sateessa pelatussa ottelussa pallollisen hallinnan alusta lähtien itselleen. Ensimmäiset kaksitoista minuuttia edettiin maalittomassa tasatilanteessa, mutta sen jälkeen vieraat latoivat voiton pohjustaneet maalit nopeaan tahtiin.

Vieraat kärkkäinä maalinedustalla

SoVon maalia vartioinut Tuija Sundberg joutui kovaan pallosateeseen ja esitti tukun hyviä torjuntoja. Märkä pallo kuitenkin putoili hänen näpeistään usein maalinedustalle ja sen sijaan että oman joukkueen puolustajat olisivat olleet toimittamassa pelivälinettä suojaisammille alueille, KaaPon pelaajat ehtivät tuon tuostakin tuikkimaan irtopalloja verkon perukoille.
Esimerkiksi avauspuolikkaan loppuhetkillä Sundberg teki kolme peräkkäistä torjuntaa joiden perään KaaPon tehopelaaja Emili Ahlqvist pääsi somerolaispuolustuksen keskeltä täydentämään hattutemppunsa.
Sateen liukastama pallo ei ollut helppo torjuttava myöskään vastapäädyssä tolppien väliä varjelleelle Sonja Taipaleenmäelle. Sovolaiset olisivatkin voineet laukoa paljon hanakammin, myös pitkiltä etäisyyksiltä, sillä muutamat tujut kaukovedot tuottivat kotijoukkueelle parhaat maalintekopaikat.

Paija avasi maalitilin

Tuollaisesta kaukolaukauksen jatkopallosta syntyi SoVon avausmaali toisen puoliajan yhdennellätoista minuutilla. Juniori-ikäinen Ella Paija tuli sähäkästi maaliedustalle ja tuikkasi pelivälineen KaaPo-vahdin selän taakse. Maali oli Paijan ensimmäinen naisten sarjapeleissä.
Selvässä johtoasemassa KaaPo nosti toisella puoliajalla jalkaa kaasulta ja kun SoVo samaan aikaan paransi omaa peliään, voimasuhteet kentällä tasoittuivat huomattavasti. Jälkimmäinen 45-minuuttinen päättyi jopa kotijoukkueen (2-1) voittoon, kun Seena Lahti viimeisteli loppuhetkillä kauden kolmannen maalinsa.
Neljän maalin tappiosta huolimatta Voiman esitys oli parin edellisen kierroksen jäljiltä askel parempaan suuntaan. Kahdessa kesätaukoa edeltäneessä vierasottelussa somerolaisjoukkue jäi maaleitta ja oma verkko heilui yhteensä 25 kertaa.
Toivoa sopii, että loukkaantumisten vaivaama SoVo saa mahdollisimman monta tervettä pelaajaa ensi sunnuntain vierasotteluunsa Turkuun. Kauden ensimmäinen voitto on silloin tarjottimella, kun vastapuolelle asettuu sarjataulukossa somerolaisten alapuolella oleva Turun Weikkojen kakkosjoukkue.