Suviheinäturnaus potkitaan tuliterällä viheriöllä

0
Urheilukentän uusi nurmipinnoite pääsee kunnon testiin Suviheinäturnauksen 80 ottelussa. Turnaukseen sekä pelaajana että toimitsijatehtävissä osallistuva kenttämestari Karri Andersson uskoo priimakuntoisen kenttäalueen selviytyvän kahden pelipäivän rasituksesta hyvin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jalkapallon perinteikäs Suviheinäturnaus pelataan tänään ja huomenna urheilukentän uusitulla nurmimatolla. Sadat pelaajat ja katsojat kokoontuvat tähän Someron Voiman järjestämään tapahtumaan jo 28. kerran.
Suviheinäturnaukseen osallistuvien joukkueiden määrä on viime vuosina ollut hienoisessa laskussa, mutta nyt se näyttäisi olevan taas elpymään päin. Vuoden 2023 tapahtumaan on ilmoittautunut 31 miesten ja 6 naisten joukkuetta. Kolmena edellisenä kesänä joukkueiden kokonaismäärä jäi 30 tienoille ja jopa sen alle.
Suurin osa tänään ja huomenna kentällä kirmaavista joukkueista on mukana silkasta pelaamisen ilosta, riehakkaasta turnaustunnelmasta nauttien. Sarjojen voitoista tullaan silti kamppailemaan enemmän tai vähemmän tosissaan, kuten perinteetkin jo velvoittavat.
Miesten sarjassa viime vuosien kestomenestyjänä on häärinyt somerolainen Kaurakedon Kyljys, joka lähtee puolustamaan viime vuotista Suviheinä-mestaruuttaan. Kyljys on ollut loppuottelussa neljänä viime kesänä, yltäen voittoon asti kahdesti.
Naisten sarjassa somerolaisyhdistelmä Promille on hallinnut pelejä kahtena viime vuonna ja lähtee nyt tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan.
Suviheinäpelit ovat kestoltaan kaksikymmentä minuuttia ”suoraa” peliaikaa. Tahti on heti avauspotkuista lähtien tiivis, sillä jo perjantain ohjelmaan kolmella kentällä sisältyy 37 ottelua. Sarjojen loppuottelut pelataan lauantaina iltapäivällä.