Suviheinäturnaus säästyi sateelta

0
Jeee!

Säänhaltijan täysosumasuoritus kruunasi kaikin puolin onnistuneen, järjestyksessään 28. jalkapallon Suviheinäturnauksen Someron urheilukentällä.
Sääennusteet olivat ounastelleet urheilukentän maisemiin sadekuuroja, joiden todennäköisyys oli varsinkin lauantaille kohtalaisen suuri. Tummanpuhuvat pilvet nousivatkin kentän ylle, mutta vesihanat pysyivät visusti kiinni viimeisen pelin loppuvihellykseen asti.
Riehakkaat palkintoseremoniatkin ehdittiin viedä päätökseen, kunnes pientä tovia niiden jälkeen taivas repesi kunnon vesiryöppyyn. Pelaajat ehtivät alta pois, mutta turnausjärjestäjät, Someron Voiman jalkapallojaoston talkoolaiset, saivat hoitaa kentänpurkutyönsä raikkaan kesäsateen säestyksellä.

Suviheinäturnaus on kaikenikäisten kokoontumispaikka.

Molempiin sarjoihin uudet mestarit

Palkintojenjaossa olivat mukana ensin naisten ja sitten miesten sarjan kaksi parasta joukkuetta. Kumpaankin sarjaan saatiin uudet mestarit, kun Forssan seudulta koottu FC Gimmat kukisti naisten loppuottelussa kahden edellisvuoden voittajan, lukuisten somerolaispelaajien tähdittämän Promillen ja miesten finaalissa Kauniit ja Rohkeat -niminen yhdistelmä kellisti FC Parsan.
FC Gimmat oli tasaisen varma suorittaja läpi turnauksen. Se voitti neljästä ottelustaan kolme maaliluvuin 2–0 ja yksi voitoista heltisi lukemin 3–0. Promillen kanssa gimmat ottelivat kahdesti ja voittivat molemmat kohtaamiset maalein 2–0.
Neljänä edellisenä kesänä miesten sarjan loppuotteluun selviytynyt ja vuodentakaista voittoaan puolustanut Kaurakedon Kyljys pullahti tällä kertaa jatkosta heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, neljännesvälierissä.
Loppuottelussa ottivat toisistaan mittaa yhdistelmät, joiden riveissä nähtiin useita eri lajeissa somerolaisia seuroja edustaneita pelaajia. Kuten esimerkiksi voittaneen Kauniit ja Rohkeat -koostumuksen parivaljakko Janne Eerikäinen – Mikko Matinaro , joka finaalissa sommitteli ”Kaunareille” turnausvoiton ratkaisseen 1–0 voitto-osuman.
Loppuottelun, kuten jo aiempienkin kierrosten suuria sankareita olivat kuitenkin maalivahdit: Voittajien tolppien välin tilkitsi somerolaistaustainen Olli Lindberg ja FC Parsan luukulla Elias Jokinen venyi sekä pelitilanteissa että lukuisissa rangaistuspotkukilpailuissa huikeisiin torjuntasuorituksiin.

 

Katso Muistellaan menneitä -palstalta,
millaista meno Suviheinäturnauksessa oli 10 vuotta siten!

Tulokset 2023:

28. Suviheinäturnaus, pudotuspelit:

Miesten sarja, neljännesvälierät:

Etelä-Vantaan Urheilijat – FC Kiivi 1-0, FC Parsa – Arska-Basket 3-2 (rp), FC Lasol – Kutsuvieraat 5-1, PeltiKii AC – Kyljys 3-0, Rintelän Kukot – Ale Cock Golden Knights 3-1, Kauniit ja Rohkeat –Hangover69 2-0, ACBurarum– Montenegron Lehmipojat 2-1,KirjakkalanAlku – FCKFMSELLO 1-0.

Puolivälierät: FC Parsa –E-VU2-1 (rp), FC Lasol – PeltiKii AC 4-3 (rp), Kauniit ja Rohkeat – Rintelän Kukot 2-0 (rp), ACBurarum–KirjakkalanAlku 3-1 (rp).

Välierät: FC Parsa – FC Lasol 3-2 (rp), Kauniit ja Rohkeat – ACBurarum2-1.

Loppuottelu: Kauniit ja Rohkeat – FC Parsa 1-0.

Voittajajoukkueen kokoonpano: Olli Lindberg, Tommi Lauren, Tuomas Viljamaa, Marko Vehmas, Janne Eerikäinen, Mikko Matinaro, Ville Lintula, Heikki Villa, Kalle Suonpää, MatiasMero, AapoTavio,EsapekkaJaakkola, Toni Ronkainen ja Eetu Lindberg.

Kauniit ja Rohkeat Suviheinämestarit.

Miesten sarjassa oli mukana 30 joukkuetta.

Naisten sarja, sijoitusottelut:

FC Väärällä Jalalla – Näillä Mennään 3-0, Promille – Nastapimut 2-1, Promille – FCPMS1-0, FC Gimmat – FC Väärällä Jalalla 2-0.

Loppuottelu: FC Gimmat – Promille 2-0.

Voittajajoukkueen kokoonpano: Oona Oksanen, PinjaKämi, VeeraHolstikko,NeeaKarhu, AnnaNorbäck, Siiri Julkunen, Tytti Nyrönen, SanniHiisilä,SeenaLahti ja Iida Kallio.

FC Gimmat yhteispotretissa mestaruuden ratkettua.

Naisten sarjassa oli mukana kuusi joukkuetta.