Viivi Vuola jälleen rullakiekon EM-kisamatkalle

0
Viivi Vuola

Teksti Juha Laakso

Somerolainen Viivi Vuola on tällä viikolla lähdössä Suomen naisten rullakiekkomaajoukkueen mukana lajin Euroopan mestaruusturnaukseen Belgian Charleroihin.
Jääkiekkoa päälajinaan pelaava Vuola, 16, aloitti rullakiekkoilun viime kesänä ja lunasti heti paikan naisten maajoukkueryhmästä. Tuolloin Espanjassa pelatussa EM-turnauksessa Vuola ja muut leijonat ylsivät pronssimitaleille.
Espanjan turnauksessa naisjoukkueita oli mukana vain viisi, mutta Belgiassa niitä on nyt kahdeksan. Seitsemän eurooppalaisjoukkueen lisäksi mukana oleva Namibia tuo eksoottista väriä alkulohko 1:een, jossa pelaavat myös Suomi, Iso-Britannia ja hallitseva mestari Espanja.
EM-kilpailut järjestävä World Skate Europe (WSE) on antanut Namibialle mahdollisuuden osallistua maanosan mestaruuskisoihin, koska Afrikassa rullakiekkoa ei pelata missään muussa maassa. Pohjatyö on jo tuottanut tulosta, sillä viime vuonna Namibia voitti tyttöjen sarjassa maailmanmestaruuden.
Charleroin turnauksen alkulohkot viedään lävitse perjantaina ja lauantaina ja mitaliotteluihin huipentuvat pudotuspelit sunnuntaina sekä maanantaina. Suomi kohtaa naisten sarjan aloituspäivänä Iso-Britannian ja Namibian ja alkulohkon päätöspelissään lauantaina Espanjan. Suomi lähtee kirkastamaan hopeamitaliaan joukkueella, johon menestymisen rutiinia tuovat sukulaislajien puolelta jääkiekon moninkertainen arvokisamitalisti Minna-Mari Tuominen sekä ringetten maailmanmestari Emmi Juusela.
Vuolalla on tältä kaudelta jo yksi rullakiekkomitali ansaittuna, kun hän oli Mia’s Princesses -joukkueen mukana saavuttamassa Suomen mestaruushopeaa Espoossa pelatussa turnauksessa. Loppuottelussa ”Prinsessat” taipui maalein 1–3 DM-nimiselle yhdistelmälle. Vuola sai turnauksessa tililleen kaksi (1+1) tehopistettä.