Vuonna 2013: Ikinuori Pirkko Mannola Esakalliolla: On tämä nostalginen ilta

0

Somero-lehti 16.7.2013

Teksti ja kuvat Markus Virtanen

Laulajat Markus Allan, Johanna Iivanainen ja Sami Pitkämö osaavat kyllä tanssittaa. Yksi kuitenkin erottaa heidät laulaja ja näyttelijä Pirkko Mannolasta. Häneltä luonnistuu spagaatti vielä 74-vuotiaanakin.

– Voisitkos Riku vähän auttaa, kun ei täältä niin vain nousta ylös, Mannola nauroi orkesterinjohtaja Riku Niemelle Esakallion lattianrajasta.

Mannolan esiintyminen ei jäänyt pelkäksi voimisteluksi, vaan somerolaiset pääsivät tanssimaan lattareita hänen tahtiinsa. Mannola tunnetaan parhaiten 1960-luvulla levytetyistä reippaista ja hyväntuulisista iskelmistä, joilla hän menestyi myös Saksassa. Ne Mannola jätti tällä kertaa kotiin.

– Yleensähän mä laulan esimerkiksi Paul Anka -ohjelmistoa, mutta ajattelin että nyt tehdään latinoa. Jännä nähdä miten ne yleisöön menevät, Mannola pohtii.

Pirkko Mannola on virallisesti eläkeläinen, mutta hänen kalenterinsa täyttyy yhä laulu- ja juontokeikoista. Yhdessä Vieno Kekkosen ja Marjatta Leppäsen kanssa hän esiintyy säännöllisesti.

– Kesäkuun alussa laulettiin Ilmajoen musiikkijuhlilla 1300 ihmisen edessä. Yleisö taputti seisaaltaan ja me olimme ihan hämmentyneitä. Täytyy vain olla iloinen, että saa vielä laulaa.

Paluu tanssilavalle

Pirkko Mannola valittiin Miss Suomeksi vuonna 1958, minkä jälkeen hän tuli tunnetuksi elokuvanäyttelijänä ja laulajana. Sen jälkeen Mannola siirtyi vuosiksi teatterimaailmaan. Esiintyminen Esakalliolla onkin hänelle paluu nuoruuteen.

– On tämä aika nostalginen ilta. Mähän olen viimeksi kiertänyt tanssilavoja varsinaisesti 1960-luvulla, joten kyllä tämä ilta herättää muistoja. 50 vuotta sitten lavat eivät kyllä olleet näin suuria, Mannola päivittelee.

Uran alussa Mannolan orkesteriin kuului monia aikansa huippunimiä kuten esimerkiksi Lasse Mårtenson. Esakalliolla Mannola sai taakseen Riku Niemen orkesterin, joka edustaa tämän päivän huippua.

– Herranjestas, minä sanon. Muusikot oli toki minunkin nuoruudessani hyviä, mutta onhan tämä suuri elämys päästä laulamaan tällaisen orkesterin säestyksellä. Tuntuu hyvältä saada olla jälleen pieni hetki osa tanssilavakulttuuria, Mannola iloitsee.