Vuonna 2013:Jukka Rintalalla satumainen muotinäytös Hovilan kartanossa

0

Somero-lehti 23.7.2013

Teksti ja kuvat Jasmina Toivonen

Mallivalintoja itse suunnittelijan kanssa olivat tekemässä visualisti Matti Vaskelainen sekä mallitoimisto Fashion Teamin omistaja Marjo Sjöroos. Casting-tilaisuudessa etsitään samalla malleja myös mallitoimiston listoille.

– Näen nopeasti, jos jollakin on edellytyksiä tehdä mallintöitä, toteaa malliemona monen vuoden kokemuksen omaava Marjo Sjöroos.

Sjöroos kutsuu malliehdokkaat yksitellen sisälle arvioitavaksi. Sjöroos ei säästele kehuja, vaan rohkaisee jokaista kokelasta kertomalla heille parhaista puolistaan, antaen samalla rakentavaa kritiikkiä, esimerkiksi kävelytekniikan parantamiseksi.

– Haemme malleja erilaisiin työtehtäviin. Toiset soveltuvat paremmin catwalkille kun taas toiset loistavat paremmin kuvauksissa, Sjöroos kertoo.

Sekä näytökseen että toimiston listoille etsitään eri ikäisiä malleja. Luonnollisuus ja itsevarmuus ovat tärkeitä valttikortteja. Iän ja pituuden lisäksi mallikokelailta tiedustellaan aikaisempi kokemus ja vaatekoko. Lopuksi Sjöroos ottaa jokaisen kävelystä erikseen videon.

– Olen vaikuttunut siitä, miten pitkiä ja mallimaisia tyttöjä täältä Somerolta löytyy, Sjöroos toteaa iloisesti haastateltuaan kaikki ehdokkaat.

Suurimmalle osalle tämä oli ensimmäinen casting-tilaisuus. Suvi Andersson, 17, kertoi kuitenkin saaneensa jo kokemusta kameran edessä poseeraamisesta, sillä hän on teettänyt Clamos-studiossa itselleen mallikansion.

– Rakastan olla kameran edessä ja mielestäni sopisin malliksi, sillä omaan luovuutta ja mallilta vaadittavaa kameleonttimaisuutta, Suvi Andersson pohti.

Yhdessä Suvin kanssa casting-tilaisuuteen saapunut Linnea Harala, 18, sanoi olevansa kiinnostunut sellaisista mallintöistä, joissa vaaditaan sporttisia ominaisuuksia.

Saila Lyytikkä, 15, sai Marjo Sjöroosilta kannustavaa palautetta. Sjöroos uskoi, että 173 senttiä pitkällä tytöllä olisi potentiaalia pärjätä mallimaailmassa, kunhan vain usko itseen ja itsevarmuus kasvavat.

Sailalle itselleen jäi tapaamisesta hyvä fiilis, sillä hän on pienestä asti haaveillut mallintöistä.

Lotta Nikander, 15, saapui paikalle ihan vain mielenkiinnosta katsomaan olisiko hänessä potentiaalia. Lotta sai osakseen kehuja persoonallisista ja kauniista kasvoistaan.

Suvin, Linnean, Sailan ja Lotan lisäksi seuraavan päivän muotinäytökseen buukattiin viitisentoista mallia: muutama saapui suoraan toimiston listoilta, loput olivat casting-tilaisuudessa valittuja nuoria tyttöjä ja aikuisia naisia.

Auringossa sädehtiviä iltapukuja

Näytöspäivänä tunnelma takahuoneessa oli pienestä jännittyneisyydestä huolimatta innostunut ja iloinen. Meikkejä ja hiuksia viimeisteltiin, näytösvaatteita sovitettiin ja käytiin läpi viimehetken ohjeita, mistä kävellään ja missä poseerataan. Jokaiselle oli laitettu kaksi sisääntuloa, joiden välissä oli sopivasti aikaa vaihtaa vaatteet.

– Ensikertalaisten kannalta on hyvä, ettei vaatevaihdoista koidu ylimääräistä kiirettä tuomaan lisäjännitystä, Marjo Sjöroos totesi.

Jukka Rintala ja Matti Vaskelainen olivat loihtineet kauniit kukka-asetelmat pöydille, joita koristivat Rintalan suunnittelemat pöytäliinat.

Jukka Rintala kertoi pitävänsä Somerosta ja sen tunnelmasta. Etenkin Somerniemen kesätori on hänelle hyvin mieleinen ja perinteeksi muodostunut kesätapahtuma.

Rintala kertoi olevansa myös hyvin tyytyväinen Hovilan kartanon puitteisiin, joissa näyttelyn ja myymälän lisäksi onnistui muotinäytös.

– Tämä on satumainen miljöö.

Näytös sujui hienosti, vaikka useimmat olivatkin malleina ensimmäistä kertaa. Alkuun esiteltiin arkisempaa kesän mallistoa ja lopuksi malleilla oli päällään toinen toistaan upeammat iltapuvut.

Epävarmuudesta ja jännittyneisyydestä ei ollut enää tietoakaan, loisteliaissa iltapuvuissa itsevarmuus nousi ja jokainen sai tuntea itsensä kuningattareksi.