10 yritystä halusi Mäkelän alueen urakoitsijaksi

0
Vuonna 2019 kaivettiin hulevesiviemäreitä Kaislarannassa.

Uuden Mäkelän asuinalueen rakentaminen alkaa. Toukokuussa tekninen lautakunta päätti varoista, joiden myös kunnallistekniikan rakentaminen alueella voidaan saattaa loppuun tämän ja ensi vuoden, vuoden 2024 aikana.

Hankkeen suunnitelmat laati Afry Oy. Suunnitelmien nähtävillä olosta ei kesäkuussa saapunut muistutuksia.

Kunnallistekniikan rakentaminen kilpailutettiin. Urakoitsijaksi saapui 14. elokuuta mennessä peräti 10 tarjousta, minkä voidaan katsoa olevan harvinaislaatuista. Tarjouskilpailun voittaja oli Koneurakointi Heino Oy Turun seudulta. Yrityksen liikevaihto 2021 oli 10,2 miljoonaa euroa.

On mahdollista talvityönä


– Harvinaisen paljon saatiin tarjouksia. Ehkä työn luonne on sellainen, että se tekijöitä houkutti. Maaperä on hyvä ja neitseellinen, jossa pääsee heti tekemään, ilman erityisiä häiriötekijöitä, vt. tekninen johtaja Markus Älli arvioi.

Hän toteaa maaperän olevan tasalaatuista, minkä lisäksi myös urakka-aika on pitkä, noin vuoden verran.

– Työn voi sijoittaa haluamallaan tavalla, omiin aikatauluihin sopivaksi. Sitä ei tarvitse aloittaa heti, vaan sen voi tehdä talvityönä.

– Ja kyllä se näkyy, että urakoitsijoilla on laskennassa nyt vähemmän ’tavaraa’, silloin tarjotaan urakoita vähän kauemmaskin, Markus Älli pohtii lisää syitä runsaaseen kiinnostukseen.

Töiden on jo lupailtu alkavan loppuvuodesta. Tarjouspyynnön mukainen valmistumisaika on elokuun loppuun mennessä 2024.

Koneurakointi Heino toteuttaa Mäkelän alueen kunnallistekniikan ja tiet. Samalla aikataululla Caruna ja Lounea vetävät alueelle valokuidun ja sähköverkon.