Aaro Nikula lähellä EM-kisaedustusta

0
Aaro Nikula kuvassa keskellä numerolla 12. Kuva on otettu alkukesästä Suomen lentopallomaaottelusta Slovakiaa vastaan. Ylärivissä Luka Marttila, Miika Haapaniemi, Aaro Nikula, Joonas Jokela ja Miro Leinonen.

Teksti Juha Laakso

Somerolaislähtöinen lentopalloammattilainen Aaro Nikula on suurella todennäköisyydellä mukana siinä joukkueessa, joka edustaa Suomea tämän kuun lopussa Bulgarian Varnassa käynnistyvässä Euroopan mestaruusturnauksessa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Joel Banks nimeää lopullisen kisaryhmän tulevana viikonloppuna Romaniassa pelattavien harjoitusotteluiden jälkeen. Hakkureiksi tämänkertaiseen arvokisaryhmään ovat Nikulan lisäksi tyrkyllä Joonas Jokela ja Samuli Kaislasalo. Kolmikosta vain Nikula oli mukana edellisessä, osittain Suomessa käydyssä EM-turnauksessa.

Myöhemmin syksyllä Romania tulee Someron Voiman lentopallokasvatille vielä tutummaksi, kun 24-vuotias ja 212-senttinen Nikula aloittaa ensimmäisen kautensa sikäläisessä pääsarjassa pelaavan Arcada Galatin riveissä.

Viime viikonloppuna Suomi kohtasi kahdessa harjoitusmaaottelussa Rovaniemellä Saksan. Vieraat voittivat molemmat yhteenotot (3–1 ja 3–0) ja Nikula pääsi kentälle jälkimmäisessä pelissä. Hän ylsi ottelussa hieman vajaan viidenkymmenen prosentin hyökkäystehoihin, merkkauttaen tililleen kuusi hyökkäyspistettä.