TEKSTAREITA
Täällä Unto Monosentien alueella ajelee vanha kolmivärinen VW-pakettiauto lähes päivittäin ja aina ilman ajovaloja. On vaikea havaita, onko hän parkissa vai liikkuuko auto. Ovatko valot rikki tai akku huono, ettei sen takia valoja käytetä.
Valot päälle

Jotkut manaa, että on ensi kuun perästä meillä on jo lokakuu. Toitottaisi mieluummin ympärilleen, että meillä on vielä melkein kokonainen kesäkuukausi jäljellä. Niin kuin onkin. Päivät ovat yhä edelleenkin, nyt ja näin kesällä, pitkiä ja valoisia.
Positiivisella elämänasenteella pärjää paremmin

Kesäiloa tarvitaan edelleen. Älkää vielä näyttäkö ruttunaamaa ja paetko piiloihinne suremaan. Suvea on vielä jäljellä, vaikka heinäkuu on takana. Valoa piisaa.
Suven lapsi

Kuinka paljon sotien pitkittyminen ja ehkä syttyminenkin on teknologiateollisuuden katala ja verinen rahastusjuoni. Kysymys kuuluu – siksikö aseita ei toimiteta Ukrainalle ajoissa ja nopeasti että aseteollisuudella jatkuisi hyvä bisnes kauan. Ja heti perään saataisiin jälleenrakennuksessa hyvä rakennusbisnes. Summa summarum – kaikissa sodissa pitää tarkastella sotien 1) Teknologiaideologisuutta, 2) Teknologiaintressiä ja 3) Talousintressiä.
Jussi Vaarala