Hämeenportti avautuu jälleen

0
Sadik Kizilyamac tarttuu jälleen Hämeenportin pubin ja yökerhon yrittäjäksi.

Kesäravintola Bönden yrittäjä Sadik Kizilyamac aikoo avata jälleen pubin ja yökerhon Somerolle. Paikka on legendaarinen Hämeenportti, jossa hän ollut jo aiemminkin pubi/yökerhon ruorissa.

Yrittäjä vastaa asiakkaiden tarpeeseen.

– Ihmiset kaipaavat ilta- ja yökerhotoimintaa. Minulta on usein pyydetty, että laita sinä tänne yökerho, joka on talvella auki. Vastaan kutsuun, toteaa Somerolle sydämensä menettänyt espoolainen Kizilyamac.

Hän aikoo antaa paikan nimeksi Hämeenportin.

– Mitä sitä hyvää nimeä mihinkään muuttamaan.

Asiakkaita on tarkoitus päästää sisään syyskuun lopulla, sitten kun Bönden kesäkausi päättyy ja tilat saadaan muutettua pubi/yökerhotoimintaan sopiviksi. Paikka tulee olemaan auki perjantai- ja lauantai-iltaisin.

– Bändejä tulee 1–2 kertaa kuukaudessa ja karaokea ja juhlia voi pitää tilauksesta salissa. Mielenkiinnolla odotan pikkujoulukautta, luettelee Sadik Kizilyamac.

Ruokaravintolaa ei ole luvassa, sillä se vaatisi Kizilyamacin mukaan suuret satsaukset ja henkilökunnan.

Hotelli Ollan, kahvilan ja tilausravintolan yrittäjä Olla-Riitta Mäkelä jatkaa hotellihuoneiden vuokrausta siihen saakka, kunnes tälle yritystoiminnalle saadaan tekijä.

Mäkelä pyöritti kahvilaa ja tilausravintolaa viime vuoden huhtikuusta lähtien. Sitä ennen hotelli oli ollut hänen hoidossaan jo talvella.

– En minä ehdi kaikkea. Vuorokaudessa ei ole kuin 24 tuntia. 93-vuotias isäni on huonossa kunnossa vanhainkodissa. Haluan viettää aikaa hänen ja myös lastenlasteni kanssa. Mietin, minkä voin jättää kivuttomasti. Se oli Kahvila Olla. Eikä minun ole pakko tehdä koko ajan töitä. Elämässä on muutakin, sanoo Mäkelä.

Olli Raitanen omistaa kiinteistön. Kizili Oy:n vuokrasopimus Hämeenportista alkaa syyskuun alusta.