Huolestuttaako terveyskeskuksen tilanne?

0
Kauko Viitanen.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Tilanne on aika mielenkiintoinen. Ei voi toivoa muuta kuin, että ei tarvitsisi palveluita, sillä niitä ei tunnu saavan. Sote varmaankin sekoitti tilanteen ja itse tämä Varha on aika syvältä. Ei hyvältä näytä, kun palvelut vain heikkenevät ja lääkäritkin vaihtuvat aika tiheään, laboratoriopalvelutkin vietiin muualle, toteaa Kauko Viitanen.

Anja Haapasaari.

– Näyttää olevan niin, että jos on akuutti tilanne, niin hoitoon pääsee melko nopeasti, mutta muuten on pitkät hoitojonot. Lääkäripula on täällä kova, niin kuin monessa muussakin paikassa ja sote varmaankin vielä sotki tilannetta lisää, miettii Anja Haapasaari.

Lea Ojala.

– Tiedän kyllä, että lääkäripula on kova ja hoitoajat menevät kuukausien päähän. Itse en ole lääkäriä tarvinnut, mutta diabeteshoitajalle pääsin nopeasti ja hänen kauttaan reseptitkin ovat hoituneet hyvin. Kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että Varha on tähän kaikkeen syyllinen ja saa nähdä, mihin tämä vielä johtaa, kertoo Lea Ojala.

Raili Pelto-Lampola.

– Tilanne on huono. Pelkään, että ajavat koko terveyskeskuksen toimintoineen alas. Kyllä Varha ja sen kautta tulleet muutokset ovat olleet liian iso kokonaisuus ja liian iso alue, jolle se tuotiin. Tuntuu, että päätöksiä tekevät tahot eivät tunnu tietävän, mitä kentällä tapahtuu ja mitä tämä kaikki tulee lopulta maksamaan veronmaksajille, miettii Raili Pelto-Lampola.