Katri Somerjoelta uusi single

0
Katri Somerjoki, kuva Sanna Peurakoski.

Katri Somerjoen uusi single Uurteet mun kasvoilla on julkaistu suoratoistopalveluissa.

Yli 40-vuotisen laulajan uran tehneen Somerjoen singlellä soittavat muusikot Lenni-Kalle Taipaalesta Timo Tuppuraiseen, mutta ennen kaikkea siinä kuuluu Mascara-yhtyeestäkin muistetun Somerjoen rakkaus elämään ja musiikkiin.

– Omakohtaisella kappaleella haluan juhlistaa paitsi pyöreitä vuosiani, myös omilla jaloillaan seisovia aikuisia naisia, joille vain taivas on rajana, heinäkuussa 50 vuotta täyttänyt Somerjoki summaa.

– Biisi äänitettiin samalla mikrofonilla, johon setäni Rauli ”Badding” Somerjoki lauloi menestyneimmät albuminsa jo 1980-luvun alussa. Raulin henki oli taianomaisesti läsnä studiosessiomme ajan, hän jatkaa.

Uurteet mun kasvoilla nauhoitettiin musiikkivaikuttaja Risto Hemmin johdolla Finnvoxin studiolla, jossa työstettiin myös Baddingin Laivat, Ikkunaprinsessa sekä Tähdet, tähdet -levyt. Baddingin verenperintö kuuluu niin Somerjoen runollisissa teksteissä kuin herkässä tulkinnassakin.

– Viime jouluni kului sängynpohjalla koronassa. Kun kuume tapaninpäivänä viimein hellitti, nousin kirjoituspöytäni ääreen ja sanoitus syntyi kuin itsestään.

Taipaleen ja sävellyksestä vastaavan Tuppuraisen ohella levyllä soittavat viulisti Laura Airola sekä perkussionisti Sami Koskela. Samalla kokoonpanolla äänitetty Olin kuin puu julkaistaan syys–lokakuuden taitteessa.

Somerjoen ura alkoi 1979, kun hän lauloi Lurpin Larpin luppakorva-levyllä. Suuren yleisön suosioon hän singahti 90-luvulla festarilavoja valloittaneen Mascaran myötä, mutta myöhemmin myös The Voice of Finlandista, jossa hänen tulkintansa jopa mahdottomana pidetystä Madonnan kappaleesta käänsi kaikki huippuvalmentajien tuolit.

Somerjoen isä Kari oli musiikkitoimittaja ja The Five Yes -yhtyeen jäsen. Badding puolestaan täyttäisi 76 vuotta 30.8.2023.