Katutansseilla pyörähdelty 20 kesänä

0
Väkeä kerääntyi tänäkin vuonna nauttimaan muun muassa yhdessäolosta ja musiikista.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Somero Sydämessä yhdistys järjesti kahdennenkymmenennen kerran ilmaiset koko perheen katutanssit Joensuuntiellä. Lapsille oli tarjolla Riesa-Pellen hulvaton esitys, ankkarodeo, liikennepuisto lokariautoin, ponitalutusta Terhin tallin poneilla, pientivoli ja tietysti lakritsi- ja jäätelökojut, joista isommatkin herkkusuut saivat suunsa makeaksi.

Isommille ja miksei pienemmillekin oli arvontaa ja myyntikojuja.

Musiikkia tarjosi Killerbeez ja Patrik Eriksson band sekä Joku paikallinen bändi, kuultiinpa ukrainalaistenkin laulavan. Myöhemmin esiintyivät samba- ja rumpuryhmä.

Myös komeita harraste- ja antiikkiautoja oli esillä.

Paikalla olivat myös Lounaismaan Osuuspankki, Someron Säästöpankki ja Someron seurakunta. Myös jotkut keskustan liikkeistä olivat auki normaalia pidempään.

Tarja ja Linda Lauttia olivat saapuneet paikalle lemmikkiensä Ässän ja Akan kanssa.

Tarja ja Linda Lauttia olivat saapuneet paikalle lemmikkiensä Ässän ja Akan kanssa.

– Olemme olleet katutansseilla lähes joka kerta. Ehkä joku kerta näinä 20 vuotena on jäänyt välistä. Koirat ovat olleet mukana vaihtelevalla kokoonpanolla. Aina joku koirista on kuitenkin ollut mukana, he kertoivat.

Eila Käkönen ostaa Mannerheimin vapaaehtoisten Naapuri-toimintaa tukevalta teltalta. Myymässä ovat Jaana Ali-Yrkkö (oik.), Soili Tyni, Elina Ruokoselkä ja Heidi Virtanen.

Eila Käkönen osti makkaran Mannerheimin vapaaehtoisten teltalta. Myymässä ovat Soili Tyni, Jaana Ali-Yrkkö, Heidi Virtanen ja Elina Ruokoselkä .

– Keräämme varoja Naapuri- toimintaa varten. Myös ukrainalaiset ottavat osaa, Julia tulee myöhemmin auttamaan meitä myyntikojulla ja Irina on leiponut tavallista ja omenapullaa, naiset totesivat kiireidensä keskeltä.

– Minä piipahdan aina katutansseissa, paitsi jos on sateista, kertoili Eila Käkönen.