Kirjakauppa muuttaa uusiin tiloihin

0
Somerkirja muuttaa uusiin tiloihin vanhaan M-Marketin kiinteistöön.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Pitkään Someron keskustassa Joensuuntiellä toiminut kirjakauppa Somerkirja muuttaa uusin tiloihin noin sadan metrin päähän vanhaan M-Marketin kiinteistöön. Kiinteistön omistaa nykyisin Heikki Salmelan firma Hesburger, jonka kanssa kirjakauppa teki vuokrasopimuksen.

Muuton syynä on vanhan kiinteistön uuden omistajan vuokran korotus, josta ei neuvottelujen jälkeenkään päästy yhteisymmärrykseen. Kiinteistön omistaja vaihtui vajaa vuosi sitten, kun Hannu Rauhalan yritys Someron Asuntokeskus Oy osti kiinteistön Talonpoikaissäätiöltä. Uuden omistajan mukaan toimitilaan etsitään uusia vuokralaisia tai se voidaan myös myydä eteenpäin.

Somerkirja Oy on perheyritys, jota pyörittävät Eila ja Arto Tuominen yhdessä tyttärensä Anna Hurran kanssa. Toiminnassa pidetään yllä somerolaisen kirjakauppatoiminnan perinteitä, jotka saivat alkunsa yli sata vuotta sitten. Vuonna 1918 perustettu kirjakauppa on nähnyt monta omistajaa ja osoitetta, nykyisellä omistajalla kauppa on ollut vuodesta 2007.

Tavoitteena on ylläpitää oman kylän palveluita, rikastaa paikallista kulttuuria ja omalla esimerkillään pitää pienten, tunnelmallisten kirjakauppojen puolia. Kirjakaupassa myydään kirjojen lisäksi paperi-, toimisto- askartelu-, taiteilija- ja lahjatarvikkeita.

Somerkirja avaa ovensa uusissa tiloissa ensi viikolla.