Koulutien turvana

0
Yli 50 ekaluokan aloittavaa nouti pyöräilykypärät vanhalta seurakuntatalolta.

Teksti ja kuvat Olli Salomäenpää

Perinteiseen somerolaiseen tapaan Someron seurakunta on järjestänyt Someron kirkossa perheille koulun lähtevien siunaustilaisuuden, jonka jälkeen Someron Lions-klubi on jakanut ykkösluokkaisille pyöräilykypärät. Tämä tapahtuma oli pitkään keväällä lukuvuoden päätteeksi, mutta muutaman vuoden tilaisuus on järjestetty viimeisenä iltana ennen lukuvuoden alkua.

Yli 50 tulevaisuuden toivoa saapui omaa kypäräänsä noutamaan. Koulutie on tältä osin hieman paremmin turvattu, jos vain kypärä on käytössä.

Hilla Vikstedtiä hieman jännitti koulun aloittaminen.

Yksi näistä tulevaisuuden toivoista on Hilla Vikstedt, joka saapui paikalle äitinsä Riikka Vikstedtin kanssa. Tytön koulutie alkaa Joensuun koulusta.

– Kyllä mua vähän jännittää, Hilla Vikstedt toteaa.

Jännitystä hiukan lieventää se, että luokasta on valtaosa tuttuja jo vanhasta eskariryhmästä. Ja niiden muidenkin kanssa on jo tultu tutuiksi.

Hilla Vikstedt pohtii, että mieluisimmat aineet tulevat olemaan matematiikka ja varsinkin liikunta, koska hän harrastaa uintia.

Valtiovallan sanattomana paineena tuntuu olevan, että selvät uravalinnat pitäisi tehdä varhaisessa vaiheessa. Hilla-tyttö sopii tähän muottiin erinomaisesti.

– Mä haluan eläinlääkäriksi, koska mä rakastan eläimiä, hän toteaa vahvasti ja selkeästi.

Jos jännittää lasta, niin pieni jännitys on myös äidillä. Esikoisen kouluun lähtö on aina omanlaisensa tapaus.

– Että mihin tämä seitsemän vuotta on oikein hujahtanutkaan… Mutta kyllä minulla on vahva usko, että kaikki lähtee hyvin menemään, Riikka Vikstedt toteaa.