Lääkäripula on johtanut siihen, että Someron terveyskeskuksen aukioloaikoja supistetaan.

Jatkossa kiirevastaanotto Somerolla on maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Päivystys on Salossa, kuten ennenkin.

Uudet aikataulut astuvat voimaan 4. syyskuuta.

Someron terveyskeskuksessa tarvittaisiin kuutta lääkäriä. Niitä on nyt tarjolla vain 3,8 henkilötyövuoden verran.

Keväällä Someron lääkäritilanne näytti vielä melko hyvältä. Kesällä resurssit ovat heikentyneet. Kahden lääkärin ostopalvelusopimukset päättyivät. Niitä ei saatu jatkettua eikä uusia lääkäreitä rekrytoitua.

Lääkärien heikkoon saamiseen Somerolle arvellaan olevan syynä paikkakunnan syrjäinen sijainti ja kehno julkinen liikenne.

Palkkataso on kilpailukykyinen, kiitos aikojen, jolloin Someron kaupunki vielä hoiti perusturva-asiat. Lääkärien lisäpalkkioita, joilla aiemmin houkuteltiin tekijöitä Somerolle, ei Varhassa ole käytettävissä. Hyvinvointialueet kaipaavatkin lisää keinoja rekrytoinnin tehostamiseen.

– Tilanne on erittäin valitettava. Pyrimme turvaamaan Someron terveysaseman virka-aikaisen toiminnan rajaamalla toimintaa. Jos saamme rekrytoitua Somerolle lisää lääkäreitä, lisäämme heti vastaanottoaikoja virka-aikaiseen kiirevastaanottoon ja muuhun ajanvaraustoimintaan, kertoo sote-aluepäällikkö Petri Salo.