Marjat ja sienet metsästä vai kaupan hyllyltä?

0
Päivi Manni-Pettersson.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Mansikat pääosin ostetaan kaupasta, mutta marjoja kyllä käydään metsästä keräämässä, lähinnä mustikoita. Puolukat myös ostan koska en tykkää hirvikärpäsistä, joita nyt on taas metsissä tosi paljon. Sieniäkin pyrin keräämään, jos niitä vain metsään tulee, kertoo Päivi Manni-Pettersson.

Maritta Honkonen.

– Mielelläni menisin metsään marjoja keräämään, mutta nyt on tullut vettä niin paljon, että ei sinne viitsi lähteä. Pari kertaa olen jo ehtinyt mustikassa käydä. Myös puolukat kerätään, jos niitä tulee. Mansikat ostin kaupasta ja sieniä en syö, mutta ystäväni kanssa niitä kyllä keräämässä käydään, kertoo Maritta Honkonen.

Henri Berg.

– Marjastaminen on varmaankin aika paljon vähentynyt tai siltä ainakin tuntuu. Sienestämässä en käy, mutta mustikkaa ja puolukkaa kyllä kerään ja joskus jopa metsämansikkaa, jos sitä löytyy. Lasten kanssa jonkun verran on käyty mansikkatiloilta itse keräämässä, mutta kaupasta pääosin ne ostetaan, toteaa Henri Berg.

Vilma Vannas.

– Itse en ole juurikaan metsässä käynyt marjoja poimimassa tai ehkä lenkillä käydessä olen joskus marjoja kerännyt, mutta muuten en. Sieniä en syö enkä kerää, mutta vanhempani kyllä ovat innokkaita marjastajia ja keräävät marjat ja sienet pääosin metsästä itse, kertoo marjanmyyjänä itsekin toimiva Vilma Vannas.