Matkailulegenda alkaa tuoda ryhmiä Somerolle

0
Matkailuohjelmien vetäjä Folke West tutustui Someron nähtävyyksiin Päivi Arvosen johdolla.

Teksti Kai Merilä

Lukuisista television matkailuohjelmista tuttu Folke West vieraili Somerolla kaupungin vieraana kahden päivän ajan. West tutustui kaupungin useisiin eri nähtävyyksiin viestintäalan ammattilaisen Päivi Arvosen johdolla.
– Teen yrittäjänä jo kolmatta vuotta yhteistyötä kaupungin kanssa Someron valtakunnallisen tunnettavuuden lisäämiseksi ja matkailun edistämiseksi, Arvonen kertoo.
Folke West tiesi Somerosta entuudestaan vain Unto Monosen ja Rauli Badding Somerjoen.
– Heidän vuoksensa myös kiinnostuin paikkakunnasta, West kertoili.

Badding-kioski.

Matkailulegenda kävi muiden muassa traktorimuseossa, Badding-kioskilla ja Hiidenlinnassa.

Hiidenlinna.

– Tarkoituksenani on käynnistää Somerolle suuntautuvaa ryhmämatkailua ensi kesänä. Täältä löytyy aivan loistavia kohteita, West kehaisi.
Television matkailuohjelmien tuottajana 75-vuotiaalla Westillä on takanaan mittava ura. Hän on tehnyt yli sadasta maasta peräti runsaat 650 ohjelmaa. Tälläkin hetkellä suunnitteilla on useita eri televisioprojekteja sekä hänen oman yrityksensä tuottamia matkoja maailmalle. West on alusta saakka myös itse toiminut ryhmämatkojensa oppaana ja vetäjänä.
– Somerosta on tarkoitus tehdä myös tunnin mittainen tv-ohjelma. Neuvottelut eri tahojen kanssa ovat vielä alkuvaiheessa.
kova työtahti ei seniori-ikään yltänyttä Westiä juurikaan haittaa. Menneiden vuosien terveysongelmatkin ovat pysyneet poissa. West sairastui kielisyöpään 2014. Vuoden ankarien hoitojen jälkeen hän sai terveen paperit.
– Kun tervehdyin, koin saaneeni elämälleni uuden alun. Olen suunnitellut jääväni eläkkeelle vasta 85-vuotiaana.
Suurimman osan vuodesta matkailuguru asuu 35 vuotta nuoremman vaimonsa Lene Marbellin kanssa Panamassa. Pari avioitui vuonna 2007.
– Usko tai älä, mutta häämatkamme on yhä tekemättä. Tähän pätee hyvin sanonta, että suutarin lapsella ei ole kenkiä, West hymähteli.