Mielenrauhaa luonnosta

0
Marika Skytte toivoo, että ihmiset hengähtäisivät hetkeksi.

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Somerolainen Marika Skytte järjestää luontoyhteystuokioita, joissa hän yhdessä osallistujien kanssa tekee kolmea erilaista harjoitusta. Harjoituksissa jokainen saa tehdä oman voimakorun. Lopuksi on rumpurentoutus Shamaani-rummun kanssa.

Skytte on käynyt luontoyhteysohjaajan koulutuksen Liesjärven kansallispuistossa. Koulutuksessa perehdytään siihen, miten ja miksi luontoympäristö kuntouttaa ja voimaannuttaa, sekä mikä merkitys luontoyhteydellä on hyvinvoinnille.

Koulutuksessa opitaan useita luontoyhteysmenetelmiä ja niiden käytännön sovelluksia.

– Kävin viime syksynä luontoyhteysohjaajan koulutuksen, jonka jälkeen tarkoitukseni on pitää koulutukseni ja omien kokemuksieni kautta asiasta kiinnostuneille luontoyhteystuokioita täällä Someron lähiluonnossa, kertoo Marika Skytte.

– Oma kiinnostukseni asiaan heräsi, kun liikkuessani luonnossa huomasin saavani sieltä mielenrauhaa ihan vain istuessani metsässä varsinaisesti tekemättä mitään.

– Nykyään suorittaminen on meidän elämässä koko ajan läsnä; ja jopa luontoon jotkut menevät suorittamaan. Tähän haen vastapainoa näillä pitämilläni luontotuokioilla. Että ollaan nyt ja tässä; jätetään puhelimen seuraaminen vähemmälle, jatkaa Skytte.

Luontoa käytetään tietoisen voimaantumisen välineenä. Luontoyhteysmenetelmät soveltuvat kaikenikäisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Harjoitusten avulla itsetuntemus kasvaa, hyvä olo syvenee, ryhmän yhteenkuuluvuuden tunne voimistuu ja luontoyhteys vahvistuu.

Harjoitukset ohjaavat nauttimaan luonnosta kiireettömästi, kuuntelemaan sisimpiä tuntoja ja herkistymään luonnon ikiaikaisille viesteille.

– Alamme nähdä luonnon ja oman elämämme uusin silmin.

– On tutkittu, että verenpaine laskee luontohetkessä ja sen jälkeen. Luontohetken jälkeen nukkuu paremmin.

Luontoyhteystuokioista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marika Skytteen sähköpostiosoitteen kautta: marika.skytte2@gmail.com