Mitä tapahtui Susijengille?

0
Jani Mäenpää.

Teksti Timo Kalenius, kuva Merja Ryhtä

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi suli MM-kisojen alkusarjan ottelussaan ja taipui Japanille pelissä, joka oli ennakkoon laskettu niin sanottuihin varmoihin voittoihin.

Mitä tapahtui? Mikä on valmennuksen vastuu? Olivatko pelaajat asennoituneet helppoon voittoon?

– Vaikea sanoa, kun ei ole tarkempaa tietoa, mitä joukkueen sisällä tapahtuu tai tapahtui. Useasti tällaiset tilanteet ovat monen asian summa, mutta varmasti yksi syy oli Lauri Markkasen hieman normaalia huonompi pelivire ja selvästikin turhautuminen joukkueen peliin. Jonkinlaista herätystä joukkueelle olisi valmentajien puolelta toivonut, kun peli alkoi luisua käsistä, mutta kun sitä ei tullut niin tulokseen on tyytyminen ja on toivottava, että jatkopelit sujuvat paremmin, toteaa Arska Basketin valmentajana toimiva Jani Mäenpää.