Motocrossin MX65-liiga jatkui

0
Mikke Lindströmin vauhtia edellisessä osakilpailussa Miehikkälässä.

Teksti Timo Kalenius

Motocrossliigan toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Imatralla. MX65-luokan ensimmäisessä erässä Roope Pulkkinen lähti heti startista karkuun muilta ja sai lopulta ajaa aivan rauhassa ruutulipulle erävoittajana. Somerolainen Mikke Lindström yritti tavoittaa Pulkkista, mutta antoi jo loppukierroksilla periksi ja tyytyi mieluummin varmistamaan kakkossijan kuin nostaa liikaa riskitasoa. Kolmantena ruutulipulle ehti Frans Mattila.

Toisessa erässä meni koko pakka sekaisin jo alkuvaiheessa, kun avauserän kakkonen Lindström ja kolmonen Mattila putosivat peränpitäjiksi. Pulkkiselle ei sen sijaan kukaan voinut mitään ja tuloksena oli päivän toinen erävoitto.

Yhteistuloksissa kauden ensimmäisen voittonsa otti kotiyleisön riemuksi Roope Pulkkinen puhtaalla suorituksella: Kaksi erää, kaksi voittoa. Ensimmäisen päivän kakkonen oli Sami Oinonen. Hän ajoi eräsijat 4 ja 3. Leo Huuskonen oli avauserässä kuudes, mutta toisen erän kakkossija nosti hänet podiumin kolmospaikalle.

Sunnuntain ensimmäisen lähdön voitti Sami Oinonen, edellisen päivän voittaja Roope Pulkkinen oli 12 ja heti hänen perässään Mikke Lindström sijalla 13.

Päivän toisessa lähdössä Roope Pulkkinen nousi jälleen kärkeen Sami Oinosen ollessa hyvänä kakkosena. Mikke Lindström paransi sijoitustaan ja oli lopulta lähdön kahdeksas.

Sunnuntain yhteistuloksissa voiton vei Sami Oinonen, toinen oli Taavi Arkonsuo ja kolmas Miska Laine. Mikke Lindström oli kokonaistuloksissa lauantaina sijalla 9 ja sunnuntaina sijalla 10.

Motocross on suljetulla kilpailualueella ajettava laji. Sitä ajetaan luonnonmukaisella alustalla, johon kuuluvat hyppyrit, urat, ylä- ja alamäet. Radan materiaali on hiekkaa tai savea ja radan pituus vaihtelee 1,5–2 kilometriin.

MX65-sarjaan osallistuvat ovat iältään 7–12-vuotiaita. Kilpailija voi osallistua MX65-luokan kilpailuihin sinä vuonna, kun täyttää 7 vuotta ja sen vuoden loppuun, kun täyttää 12 vuotta.  MX65-kilpailussa käytettävä pyörä on kooltaan 50-65 cc (cc=moottorin kuutiotilavuus).