Perinnetapahtumaan tuotu nykytwistiä

0
Oinasjärven rantaan on pikku hiljaa rakenneltu katosta ja grilliä. Lauantaina piknikin yhteydessä pidetään avajaiset.

Somerniemi-päivää juhlitaan lauantaina

Aikoinaan Somerniemen Pöökin Torpalla vietettiin lähes joka kesä Somerniemi-päivää. Kotiseutuhenkisessä tapahtumassa oli usein teatteriesitys ja julkistettiin vuoden Mekkopitäjäläinen. Järjestelyistä vastasi pääasiassa Somerniemi-Seura.

– Saamamme palautteen pohjalta Somerniemen ”omaa päivää” kaivataan edelleen. Päätimme toteuttaa toiveen, elvyttää perinnettä ja jatkaa tapahtuman järjestämistä, mutta tuoda siihen mukaan nykypäivää, kertoo Johanna Ristimäki Somerniemi-Seuran kylätoimikunnasta.

– Jos tapahtumaa ei nyt ihan joka vuosi järjestetä, niin ainakin joka toinen, arvioi Ristimäki.

Kesäkuun valtakunnallisessa Avoimet kylät -päivässä Somerniemi oli esillä laajasti.

– Silloin meillä oli pitkin pitäjää niin paljon tapahtumia, ettei kaikkiin kohteisiin millään ehtinyt mukaan ja tutustumaan. Päätimme keskittyä nyt omassa Somerniemi-päivässämme yhteen aiheeseen ja muutamaan tapahtumapaikkaan.

Teemaksi valikoitui Somerniemen rannoilla, koska tapahtuman yhteydessä otetaan virallisesti käyttöön kylärahan, sponsorilahjoitusten ja talkootyön voimin toteutettu Oinasjärven uimarannan grillikatos ja grilli.

– Grillikatosta on pikkuhiljaa rakenneltu. Se valmistui tänä kesänä. Viime viikolla vein sinne pöytiä. Oli mukava huomata, että grilliä ja katosta on jo käytetty.

Päivän teemaan sopii hyvin valokuvanäyttely Somerniemen järvistä ja rannoista. Se on esillä Kärjellä Jakkulassa. Kuvat ovat pääasiassa Manu Kärjen ottamia, mutta myös muiden otoksia on nähtävillä.

Johanna Ristimäki on varma, että Somerniemeltä löytyy aiheita ja ideoita tulevien vuosienkin teemapäiviin.

Hän sanoo yhteisöllisyyden ja yhteen hiileen puhaltamisen kuvaavan hyvin Somerniemeä.

– Toimimme aktiivisesti kylien elinvoimaisuuden säilyttämiseksi. Kyläkoulu on meille sydämenasia. Sen eteen on tehty töitä. Sen parissa on tutustuttu toisiimme. Sen avulla ja positiivisuudella pyritään houkuttelemaan myös uusia asukkaita alueelle.

Somerniemi-päivä 19.8.

Somerniemen rannoilla

Somerniemen kesätori avoinna normaalisti

Jakkulassa klo 13–15.30, Kärjen talon pihakahvila ja sali, Jakkulantie 260, valokuvanäyttely Elämää Somerniemen rannoilla – eilen, tänään ja huomenna, pääasiassa Manu Kärjen kuvia, mutta myös muilta

Pöökin Torppa avoinna, Jakkulantie 131

Oinasjärven uimarannalla 15.30–17 grillikatoksen avajaiset ja piknik, nähtävillä kylpyankkakokoelma ja äänestys parhaimmasta ankasta, jättitikanheittokisa, harmonikkamusiikkia Konsta Korkiala

Hiidenlinnan koko perheen maksuton tapahtuma klo 18–21, Petri Munck esiintyy ja laulaa, karaokea, taikuri, darts-tikan heittoa, lapsille pomppulinna ja trampoliini, taidenäyttely, arvontaa

Ämyrin iltatanssit klo 19–00, Jarkko Honkanen & Taiga / Katja & Fernanda, tarjouslippuja Oinasjärven rantapiknikiltä ja Hiidenlinnan tapahtumasta