Rakkaudesta Rauliin

0
Eija Komu kertoo luennolla, mitkä Baddingin biisit häntä inspiroivat.

Rauli Badding Somerjoen (1947–1987) ainutlaatuinen tulkintakyky ja musiikillinen monipuolisuus ovat legendaarisia.

Tiistai-iltana 29.8. Someron kirjastossa kuullaan filosofian tohtori Eija Komun esitelmä Elämäni Badding-biisit. Komu valottaa rakkaimpia Badding-kappaleitaan ja kertoo myös Baddingin elämästä seikkoja, jotka eivät ole välttämättä suurelle yleisölle tuttuja.

Tshekkiläisen Badding-fanin ja hänen musiikkinsa takia suomen kielen omin päin opetelleen uskollisen Someron-kävijän Ladislava Svobodován tervehdys kuullaan illassa.

Illan aikana kuullaan kappaleet Arpiset haavat, Kaita polku, Mä jäin kii, Suon kulkija, Lights (Valot) ja Sydämessäni vihellettynä demoversiona.

Tiskijukkana toimii laulaja Kimmo Hovila, joka yhteislaulattaa lopuksi Paratiisin.

Eija Komu on muuttanut Somerolle Baddingin muiston vuoksi 2010 ja tutustunut Baddingin lähipiiriin kuten hänen sisareensa, nykyään Mäntässä asuvaan Mailis Niemelään, osa-aikaiseen somerolaiseen Baddingin nuoruusvuosien sielunveli Rafe Tanskaseen ja nokialaiseen sydänystävä Ritva Lehtoseen.

Mailis Niemelän luvalla Komu on saanut myös yöpyä yksin Baddingin kotimökissä aikana ennen remonttia. Sinä yönä uni ei tullut Komun silmään.

Baddingin soittajakavereista Komu on tutustunut nyt jo edesmenneeseen somerolaiseen Antti Toukkariin ja somerolaiseen Arto ”Mamba” Koskiseen sekä Helsingissä asuviin Pentti Ahoon ja Arto ”Pilli” Pajukallioon. Komulla on kontakti myös Badding-elämäkertureihin Heikki Metsämäkeen, Juha Miettiseen ja Jukka Rajalaan.

Esitelmä on aiemmin kuultu Kallion kirjastossa Helsingissä viime marraskuussa, ja se sai runsaan yleisön ja lämpimän vastaanoton. Yleisökeskustelussa Eija Komu toivoisi kuulevansa omakohtaisia muistoja Baddingista, keikoilta tai muuten.

Tilaisuuden järjestää Someron kaupunginkirjasto, ja siihen on vapaa pääsy.