Ruokapöytiin tarjolle kotimaista ja paikallista

0

Someron ruokahuollon kautta valmistettava ruoka kouluihin ja päiväkoteihin tulee joko läheltä taikka hyvin läheltä. Siitä pitävät huolen tavoitteet, joita päättäjät ovat täällä valmistelleet. Prosenttiosuudet ovat pysyneet viime vuosina samoina.

Kotimaisten elintarvikkeiden tavoiteosuus ruokahuollon ostoista on 90 prosenttia. Tavoite toteutunee tältäkin vuodelta. Luku on saatu suoraan toimittajien ostotilastoista.

Lähiruokaelintarvikkeiden tavoiteosuus ruokahuollon ostoista on 20 prosenttia. Sekin tullee toteutumaan vt. teknisen johtajan Markus Ällin mukaan hyvin lähelle. Osuus varmistetaan lähitoimittajien laskuista ja Keskon ostotilastoista.

Lähiruuan lopullisessa osuudessa ratkaisee lähinnä saatavuus.

– Siinä joutuu aina vähän pelaamaan, että lähiruokatavoitteen saa täyttymään. Tilannetta pitää kartoittaa aktiivisesti ja myös ruokatoimittajia, mitkä täyttävät säädetyt kriteerit. Ihan itsestään ja sattumalta ei tavoitetta saavuteta, vaan siinä joutuu näkemään oman vaivansa.

Markus Älli kohdentaakin kiitoksensa Someron johtavaan ruokapalveluesimieheen Teija Tuulimäkeen, joka on tehnyt hyvää työtä hankintojen kartoittamisessa.