Somurakuppi jatkuu sunnuntaina

0
Miikka Tamminen lähtee sunnuntaina ajettavaan Somurakupin tämän kauden kolmanteen osakilpailuun pistetilaston kärkipaikalta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jokamiesluokan vauhtikisat jatkuvat tulevana sunnuntaina moottorirata Somuralla Somerniemellä. Wallius JM -nimisen tapahtuman järjestelyistä vastaa Lohjan Nummi-Pusulassa pesäpaikkaansa pitävä autourheiluseura THU-Team.

Päivään startataan yleisen luokan lähdöillä, joissa ovat jaossa kauden kolmannet Somurakupin osakilpailupisteet. Koska kuppia ajetaan tämän jälkeen enää yhdessä kilpailussa, sunnuntain pistekertymät saattavat olla kauden lopputuloksia ajatellen jo hyvinkin ratkaisevia.

Jo viidettä Somurakupin kokonaiskilpailun voittoaan jahtaava Someron Urheiluautoilijoiden Miikka Tamminen on pistetilaston kärjessä. Hän on napannut edellisistä osakilpailuista kakkossijan sekä voiton ja niistä 40 pisteen potin.

Vahvan somerolaispanoksen täydentää 32 pisteellään toisena oleva, nelos- ja kakkossijat tähän mennessä saavuttanut Jere Piekkala, jolla on aiemmilta kausilta tilillään kaksi Somurakupin ykköstilaa.

Somerolaiskaksikon kovimmat uhkaajat ovat tässä vaiheessa Mynämäen UA:n Miska Lännistö (30 pistettä) ja Somuran tämän kauden avauskisan voittanut Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakanen (25). Hyvä menestys kahdessa viimeisessä osakilpailussa voi toki vielä nostaa jonkun kuljettajan kärkinelikon ulkopuoleltakin jopa kokonaisvoittoon asti.

Seitsemän kautta, kolme voittajaa

Kuppipisteistä kamppaillaan tänä kesänä kahdeksannen kerran. Avauskaudella (2013) ykköstila meni THU-Teamin menestyksekkään Vaseniuksen vauhtiperheen edustajalle, Simo Vaseniukselle, mutta sen jälkeen Tamminen ja Piekkala ovat pitäneet Somuran herruuden somerolaishyppysissä.

Sunnuntain yleisen luokan kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 65 kuljettajaa. Tuolla osanottajamäärällä kuuden A-finalistin pistejakauma ulottuisi voittajan 22 pisteestä kuutoseksi päätyvän kymmeneen pinnaan.

Poisjääntejä tapahtuu yleensä kuitenkin sen verran, että pistelaskussa voidaan joutua turvautumaan alle 60 osanottajalle sovellettuun taulukkoon. Tuolloin voittaja kuittaisi 20 pinnaa ja kuutossijalla irtoaisi kahdeksan pistettä.

Jatkuvatko SomUA:n voiton- juhlat?

Somuran edellisessä, vajaa kuukausi sitten ajetussa Salo-Jokkis -kisassa Tamminen ja Piekkala rynnivät kaksoisvoittoon, kannoillaan THU-Teamin Eetu Peltola ja Mynämäen Lännistö. Kolmantena SomUA:n edustajana A-finaalissa nähtiin tuolloin päivän yllättäjä Aleksi Raittinen.

Tammisen ohella kaikki muutkin Salo-Jokkisen luokkavoittajat ovat ilmoittautuneet Wallius JM:n startteihin ykköstilojaan puolustamaan. SomUA:n Pasi Piekkala oli viimeksi kotiradallaan pappaluokan ykkönen, Mynämäen UA:n Janina Salo voitti naisten luokan, Säkylän UA:n Sakke Honkakangas hallitsi nuorten ja THU-Teamin Eemil Peltola tuuppariluokan lähtöjä ja Lopen UA:n Vesa Pakkala kiirehti voittoon etuveto-/kardaaniluokassa.

Somurakupin pistetilanne 2/4 osakilpailun jälkeen:
1) Miikka Tamminen SomUA 40, 2) Jere Piekkala SomUA 32, 3) Miska Lännistö MynUA 30, 4) Tero Hakanen L-HUA 25, 5) Mikko Kosonen RaisUA ja Eetu Peltola THU-Team 14, 7) Kim Holopainen AL-Härmä 12, 8) Jani Silvan THU-Team ja Esa Sarkimo THU-Team 10, 10) Samppa Kalenius UUA 9, 11) Santeri Myllymäki NoorUA/MK ja Aleksi Raittinen SomUA 8, 13) Juha Pere V-SUA 7, 14) Lauri Laine SomUA 7… 22) Hannu Reinikainen SomUA 1. Pisteillä on 26 kuljettajaa.