SoVon nuorimmat löysivät maalijyvän kotikentällä

0
Hugo Aaltonen (23) seuraa SalPan pelaajan ja SoVon Jare Säipän (oik.) pallokamppailun kehittymistä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman nuorimpien jalkapallojunioreiden syyskausi jatkui P9-ikäluokan kotiturnauksella Joensuun pallokentällä.

Edellisessä, kevätkauden päättäneessä kotiturnauksessa SoVon P9 -joukkue pelasi alueellisella kolmostasolla, jossa alkukausi oli tuloksellisesti menestyksekäs. Viiden turnauksen kaikkiaan viidestätoista pelistään somerolaisjoukkue voitti kymmenen, pelasi kahdesti tasan ja hävisi kolme kertaa.

Syyskaudelle oli aika koventaa haastetta ja siirtyä sarjaporrasta ylemmäksi, Länsi-Suomen alueen kakkostasolle. Turussa pelattu elokuun ensimmäinen turnaus sujui uuteen sarjatasoon totutellessa ja maalijyvää etsiskellessä. Tuloksena oli kolme tappiota yhteismaalierolla 2–14.

Kaksi viikkoa myöhemmin Somerolla kotijoukkue oli jo selkeästi valmiimpi kakkostason peleihin. Vastustajien maaliverkot alkoivat heilahdella tasaiseen tahtiin ja myös syyskauden voittotili avautui.

Heti avauspelissä SoVo laittoi Salon Palloilijat/Sinisen ahtaalle ja oli aivan loppuhetkille asti kiinni tasapelissä. Salolaisten viime hetken osuma käänsi kuitenkin lukemat heidän 4–3 voitokseen.

TuWe nurin selkein lukemin

Toisessa pelissä SoVoa vastaan asettui Turun Weikot, joka pari viikkoa aiemmin voitti keskinäisen koitoksen maalein 6–1. Kotikentällään SoVo otti tuolle tappiolle maukkaan hyvityksen, kaataen turkulaisvieraat pirteän peliesityksen jälkeen 4–1.

Heti perään pelatussa päivän kolmannessa kamppailussa väsymys alkoi jo hieman näkyä somerolaisjoukkueen otteissa. Vastustajana oli sekä SalPalle että TuWelle hävinnyt Kaarinan Pojat/punainen, joka pääsi SoVon kustannuksella voittokantaan kiinni maaliluvuin 8–3.

SoVolla on nuorimmaisten poikien ikäluokassa muhkea pelaajarinki, kaikkiaan yli kolmekymmentä pelaajaa. Viimeisimmässä turnauksessa heistä pukeutui pelitamineisiin neljätoista ja samanaikaisesti kentällä viiletti maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa.

SoVo ja P9-kakkostason A2-lohkon muut yksitoista joukkuetta kokoontuvat syksyn aikana vielä kolmeen turnaukseen, joista keskimmäinen (24. syyskuuta) pelataan taas Somerolla.

SoVon joukkue viime sunnuntain kotiturnauksessa: Roope Mainio, Risto Laakso, Nikolas Rauhala, Oliver Rantanen, Jimi Virolainen, Matias Viljala, Manu Vainio, Anton Härmä, Eelis Mäkelä, Eemeli Lehtonen, Jare Säippä, Jesper Hietala, Hugo Aaltonen ja Jerry Vuorinen. Päävalmentajana toimi Matti Ryhtä, apureinaan Miikka Nokka ja Riku Rauhala.