SoVon P17-joukkueelle piste Loimaalta

0
Voiman P13-junioreiden Konsta Jaakkola (toinen vasemmalta) hätyytteli salolaisvastustajan maalia voitokkaassa kotiottelussa. Somerolaispelaajista taustalla Maksim Mäkelä (12) ja Eemeli Nokka (71).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman P17-ikäluokan joukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään jalkapallon Kolmosessa vielä syys-sarjan toisellakaan kierroksella. Pistetili sentään aukesi, kun vierasottelu Loimaan Palloseuraa vastaan päättyi 2–2 (1–1) tuloksen myötä pistejakoon.

LoPS teki ottelun avausmaalin 22. peliminuutilla ja Akseli Hakamäki toi vieraat tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin. Toisen puoliajan alussa kotijoukkue otti jälleen johtoaseman, kunnes Hakamäen illan toinen osuma nosti SoVon lopullisiin tasalukemiin.

Kevätkauden Kolmosessa hienoja otteita esittänyt somerolaisjoukkue on avannut A1-lohkon syyskauden kotitappiolla ja Loimaan tasapelillä. Yksi tilille kirjattu piste oikeuttaa kymmenen joukkueen lohkossa tässä vaiheessa sijalukuun seitsemän.

Tuloksellisesti vielä kehnommin syyspelit ovat lähteneet käyntiin SoVon seuraavalta vastustajalta, tänä iltana Someron vierailulle saapuvalta Turun Pallokerholta. Kevätkierroksen päätteeksi TPK oli kaksi pykälää somerolaisten alapuolella neljäntenä, mutta syyskaudella turkulaiset eivät ole vielä saaneet pistetiliään auki.

P13-joukkueelle jo toinen voitto

Kevätkauden Kolmosessa pelkästään tappioita tililleen kerännyt Someron Voiman P13-ikäluokan joukkue on oman syys-sarjakautensa alussa päässyt maistelemaan miltä pelien voittaminen tuntuu. Nyt SoVon alle 13-vuotiaat pojat pelaavat Länsi-Suomen alueen Nelosessa, sen A2-lohkossa, ja ovat aloittaneet sarjan kahdella peräkkäisellä voitolla.

Viime sunnuntaina SoVo sai Joensuun pallokentälle vieraakseen Salon Wilppaan. Kotijoukkue otti alusta lähtien pelin hallintaansa, mutta maalionnistumiset antoivat odottaa itseään lähes puoli tuntia.

Ikäisekseen upean potkutekniikan omaava Eelis Tapio, 12, aloitti SoVon maalikarkelot tarkalla, Wilppaan maalin alanurkkaan suuntautuneella kaukolaukauksella. Heti perään Risto Kaurala teki vahvan nousun ja päätti sen laukaukseen, jonka salolaismaalivahti onnistui vaivoin torjumaan maalikehikon kautta kulmapotkuksi.

Avausjakson loppuhetkillä Tapio kumautteli kanuunaansa vielä kahdesti. 2–0 johto-osuman hän täräytti lähes puolesta kentästä laukomastaan vapaapotkusta ja henkilökohtainen hattutemppu täydentyi Kosti Liskin mainion esityön jälkeen ja jälleen komealla laukauksella.

Lyhyttä taukoa vietettiin siis SoVon 3–0 johtonumeroissa. Toisella puoliajalla Wilpas nousi hetkeksi kahden maalin päähän, mutta somerolaiset katkaisivat vieraiden kirin heti alkuunsa. Tapio lähetti kulmapotkun maalin edustalle, mistä Maksim Mäkelä toimitti sen verkkoon ja siirsi kotijoukkueen 4–1 johtoon.

Viimeisellä peliminuutilla Eemeli Nokka täräytti pallon vielä kerran salolaisten maaliin, joten SoVon P13-joukkue voitti kamppailun maalein 5–1.

Huomenna SoVon poikien vastus todennäköisesti kovenee, kun he matkaavat syys-sarjan avauksessaan Wilppaan peräti 9–0 murskanneen Loimaan Palloseuran kotiareenalle.

Pallokentällä esiintyvät viikonlopun aikana sarjaotteluissa P17-joukkueen lisäksi P10-ikäluokan pojat, jotka ovat mukana lauantaina aamupäivällä pelattavassa neljän joukkueen turnauksessa. Iltapäivällä puolestaan SoVon naiset emännöivät Nelosen ottelussa FC Halikkoa.