SoVon pojat hyydyttivät Pallokerhon

0
Vihreäasuinen SoVo ja Åbo IFK pelasivat tasaisen ottelun P10-ikäluokan turnauksessa Somerolla. Kuvassa kotijoukkueen pelaajista Rene Mäkinen (vas.), Akseli Laine (8), Roope Laakso, Lenni Käkönen ja Jami Elosilta (oik.).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron vilkas jalkapalloviikonloppu käynnistyi P17-ikäluokan Kolmosen kamppailulla perjantai-iltana. Someron Voima sai syys-sarjan A1-lohkon otteluun vieraakseen Turun Pallokerhon.

Kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut avaamaan voittotiliään jatkosarjan kahdella ensimmäisellä kierroksella, joten keskinäisessä yhteenotossa yritys ja tunnelataus olivat alusta lähtien korkealla tasolla.

SoVo oli parempi maalein 3–0 (2–0), säilyttäen asemansa lohkon keskivaiheilla. TPK sitä vastoin jatkaa edelleen yllätyksellisesti pisteettömänä tyvikastissa.

SoVo livahti 1–0 johtoon neljännellä peliminuutilla, kun toipilaana kauden ensimmäisiä ottelujaan pelaava Micky Enqvist sai keskialueelta pystysyötön, huiputti turkulaispuolustuksen ja tuikkasi pallon maaliin.

Jatkossa myös TPK pääsi moneen otteeseen hätyyttelemään somerolaismaalia. Runsaan varttitunnin jälkeen vieraiden tasoitus liippasi likeltä, mutta SoVon maalilla ilmiömäisiin peräkkäistorjuntoihin venynyt Ilmo Nokka teki turkulaisten aikeet tyhjiksi. Ensin komea jalkatorjunta ja jatkopalloon vielä unelmapelastus näyttävän heittäytymisen turvin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Pallokerhon puolustus kopautti maaliaan lähennelleen Aatu Starkin nurin ja Sebastien Galuszka pamautti seuranneen rangaistuspotkun vuorenvarmasti verkon perukoille.

Loukkaantumisten vaivaaman SoVon kokoonpanossa nähtiin Starkin ohella tähän sarjaan alaikäisistä pelaajista Otto Helenius, Patrik Rantanen ja Tuukka Salo. Koko kvartetti esiintyi läpi ottelun innokkaasti ja edukseen, paitsi että Salo joutui jalkavamman vuoksi linkuttamaan kentän laidalle heti toisen puoliajan alussa.

Sekä pelillisesti että sanallisesti aggressiivisen turkulaisryhmän selkäranka alkoi taittua lopullisesti, kun joukkueen oma pelaaja ohjasi Matias Koskisen kaukolaukauksen päällään maaliin.

Loukkaantumiset riesana

SoVolle kauden aikana 19 maalia viimeistellyt Akseli Hakamäki loukkasi edellisessä ottelussa kätensä ja joutuu olemaan koko loppukauden sivussa peleistä. Runkopelaajista olivat edelleen poissa myös Markus Veikkola ja Atso Pätäri.

– Kun ryhmämme on muutenkin aika pieni, niin kokoonpanon kasaamisessa alkaa olla melkoisia ongelmia. Tänään onneksi juniorit paikkasivat poissaolleita hienosti ja koko joukkue pelasi hyvän ottelun, SoVon P17-joukkueen päävalmentaja Henri Hakamäki totesi pelin jälkeen.

SoVon kokoonpano TPK:ta vastaan: Ilmo Nokka (mv), Nuutti Vartemaa, Sebastien Galuszka, Eero Lehtinen, Veeti Salo, Matias Koskinen, Markku Aaltonen, Oliver Helenius, Aimo Kurvinen, Micky Enqvist, Leevi Salo, Tuukka Salo, Aatu Stark, Otto Helenius ja Patrik Rantanen.

P10-joukkueella kotiturnaus

Joensuun pallokentälle astelivat nuoremmat pojat P10-ikäluokan alueellisen kakkostason turnauspeleihin.

Kotijoukkue Voiman lisäksi mukana olivat turkulainen Åbo IFK, FC Halikko ja Liedon Pallo. Neljän joukkueen turnauksissa tämän sarjan ottelut pelataan 25 minuutin mittaisina 8 vastaan 8 -pelimuodolla.

SoVo sai avauspelissä vastaansa ÅIFK/Gul-yhdistelmän, jota vastaan se oli kärsinyt kevätkaudella 2–3 tappion. Kamppailu oli tälläkin kertaa hyvin tasainen, mutta maalitilanteensa tarkemmin hyödyntäneet turkulaiset voittivat pelin maalein 2–0.

Pikku paussin jälkeen SoVo lähti hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan Liedon Pallosta. Kevätkauden sarjassa joukkueet olivat päätyneet 0–0 tasapeliin, mutta Someron kohtaamisessa maalihanat aukenivat oikein kunnolla.

Heti alkuminuuteilla joukkueet iskivät maaleja vikkelään vuorotahtiin. Loppupelissä kotijoukkue oli selkeästi parempi ja tyylitteli voittoon maaliluvuin 5–3.

Päätteeksi vielä toinen voitto

Päivän viimeisessä ottelussaan SoVon pojat kohtasivat FC Halikon, jolla oli jo plakkarissaan voitot sekä ÅIFK:sta että LiePasta. Salolaiset olivat saaneet tililleen voiton (4–1) myös kauden aiemmasta ottelustaan somerolaisia vastaan.

SoVon hieno pelipäivä sai sekä joukkuetta että sen runsaslukuista kannattajajoukkoa ilahduttaneen päätöksen, kun FC Halikko kaatui maalein 2–1. Näin SoVo voitti kotiturnauksen kolmesta ottelustaan kaksi ja päivän yhteismaalieroksi muodostui 7–6.

SoVolla on nyt syyskaudesta takanaan kaksi turnausta ja yhteensä viisi ottelua P10-ikäluokan kakkostason A2-lohkossa. Aiemmin pelatussa Loimaan turnauksessa somerolaiset kukistivat Turun Palloseura/Valkoisen 2–1 ja kärsivät 3–4 tappion Loimaan Palloseura/Yellowille.

SoVon joukkue kotiturnauksessa: Miska Laukkanen, Lenni Käkönen, Rene Mäkinen, Konsta Lindberg, Akseli Laine, Tatu Lavikainen, Tate Torkkola, Leevi Puuska, Jami Elosilta, Vili Nokka, Hermanni Pettersson, Petro Koski, Roope Laakso, Jami Talvi, Veikka Pelto-Lampola ja Elias Tuomela.

Naiset taipuivat taistellen

Lauantaina iltapäivällä Voiman naiset jatkoivat kotoisalla pallokentällä Nelosen A2-lohkon kamppailuja, vastustajanaan salolaisjoukkue FC Halikko.

SoVo ei onnistunut jatkamaan edellisen kierroksen vierasottelussa auennutta voittoketjuaan, vaan vierailija kuittasi kolme sarjapistettä nimiinsä 3–0 (1–0) voitolla. Somerolaisittain tappiolukemat olivat silti huomattavasti siedettävämmät kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jonka Halikko voitti murskaluvuin 13–0.

Molemmat joukkueet kärsivät runkopelaajien loukkaantumisista, niin että kummallekaan osapuolelle ei jäänyt avauskokoonpanon ylitse ainuttakaan vaihtopelaajaa. Halikko tosin sai yhden täydentävän pelaajan mukaan kesken toisen pelijakson ja jo yksi tuore jalkapari riitti tuomaan selkeää piristystä vierasjoukkueen hyökkäyspeliin.

Sinnikkäästi uurastaneet SoVon pelaajat ansaitsevat tunnustuksen loppuun asti yritteliäistä otteistaan. Avauspuolikkaalla kotijoukkue säästeli laukauksiaan, mutta tauon jälkeen uskallus alkoi riittämään vetoyrityksiin vähän huonommistakin paikoista.

Parhaille maalintekopaikoille pääsivät Eerika Haalijoki pariinkin otteeseen sekä Mira Rajala. Molempien hyvistä yrityksistä maalin syntyminen jäi vain senttien päähän.

SoVon kokoonpano FC Halikkoa vastaan: Hilppa Juote (mv), Irene Lehtinen, Sanni Hiisilä, Emilia Salo, Ellen Ali-Yrkkö, Ella Paija, Eerika Haalijoki, Siiri Julkunen, Mira Rajala, Noora Kähkönen ja Azra Özdemir.