SoVon pojat pieksivät taas Nappulaliigan

0
Otto Helenius viimeisteli Turussa kauden toisen maalinsa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Alkukauden täysin väärässä sarjassa pelannut Turun Nappulaliigan ykkösjoukkue jäi Someron Voiman jalkoihin P17-ikäluokan Kolmosen jalkapallo-ottelussa Turussa.

TuNL oli kevätkaudella mukana P17-sarjalaisten alueellisessa Kakkosessa, jossa sen kymmenen ottelun kokonaissaldona oli kymmenen tappiota maalierolla 4–136.

Saman turkulaisseuran kakkosjoukkue tuli SoVolle tutuksi Kolmosen kevätkierroksella. Somerolla pelattu keskinäinen ottelu päättyi kotijoukkueen 13–0 voittoon. Myös TuNL/2 jäi sarjansa jumboksi, vaikka pystyi sentään saalistamaan yhdeltätoista kierrokselta yhden tasapelipisteen.

Kolmosen syyssarja on käynnistynyt Nappulaliigalta samaan tahtiin. SoVoa vastaan se kärsi 1–8 (0–4) kotitappion ja kolmen kierroksen jälkeen TuNL pitää A1-lohkossa perää pisteettömänä, maalierolla 2–18.

SoVon alle 17-vuotiaiden joukkue on sitä vastoin noussut kahden peräkkäisvoiton ja tasapelin myötä kymmenen joukkueen muodostamassa lohkossa neljänneksi.

Turun ottelussa Micky Enqvist avasi somerolaisjoukkueen maalitilin heti pelin ensimmäisellä minuutilla ja viimeisteli jatkossa vielä kaksi osumaa lisää. Matias Koskinen ja Leevi Salo pölläyttivät turkulaisverkkoa kahdesti ja Otto Helenius kertaalleen.

Sarja jatkuu SoVon osalta tulevana perjantaina, jolloin Joensuun pallokentälle saapuu vieraaksi Salon Palloilijoiden tämän ikäluokan kakkosjoukkue.

SalPan naisille kolmas voitto SoVosta

Salon Palloilijat varmisteli sarjanousuaan ensi kauden Kolmoseen, kun se kävi hakemassa 9–0 (3–0) vierasvoiton Someron Voimasta jalkapallon naisten Nelosessa.

Vieraat siirtyivät 1–0 johtoon runsaan minuutin pelin jälkeen, mutta seuraavan parikymmenminuuttisen SoVo sinnitteli maalittomissa tasalukemissa. Loppupelin aikana salolaiset täydensivät maalisaldoaan tasaiseen tahtiin, eikä kotijoukkue onnistunut muutamista maukkaista paikoistaan toimittamaan palloa kertaakaan vierasjoukkueen verkkoon.

Kauden kahdessa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa SalPa oli ryöpyttänyt somerolaisia vieläkin tylymmin, eli maaliluvuin 13–2 ja 12–0.

Tämän viikon torstaina SoVo esiintyy jälleen kotikentällään, kun se kohtaa kevätkaudelta siirtyneessä rästipelissä Paimion Hakan Akatemia -yhdistelmän. Samat joukkueet ovat uudelleen vastakkain heti sunnuntaina, silloin paimiolaisten kotikentällä.